Nieuws

Lastige festivalHet Lastige Festival is voor liefhebbers van film, theater en literatuur én mensen die dagelijks met ernstig gehandicapte kinderen te maken hebben, zoals  verwanten en zorgprofessionals. Het verhaal dat het Lastige Festival vanuit diverse invalshoeken vertelt, is een universeel verhaal over liefhebben, loslaten en dealen met wat het leven brengt.

2 april –Stadstheater, Arnhem
4 april voor ’s Heeren Loo (besloten)
15 mei – theater de Meervaart, Amsterdam
3 juni – theater Zuidplein, Rotterdam

 

 

 

 


Terugspeeltheater om inclusiviteit bij het sporten te vergroten

reportage door Omroep Flevoland


WAT DE F*CK IS GELUK

Muziektheater over depressie bij jongeren. Een pittig onderwerp waarover je lastig praat. 1 op de 5 Nederlandse jongeren kampt met depressie. Sophie is zo’n jongere.  Ze is de dochter van theatermaker Pieter Tiddens. Pieters nieuwste voorstelling WAT DE F*CK IS GELUK is gebaseerd op haar levensverhaal.

Het maakproces van WAT DE F*CK IS GELUK  besloeg ruim twee jaar. Van begin af aan is nauw samengewerkt met drie jongeren die met depressie kampen: Sophie, Mees en Moos. De voorstelling is gebaseerd op hun verhalen, en teksten en liedjes die zij schreven.

Klik hier om het interview met Sophie en Pieter Tiddens  te lezen

 

 

 


Ik zou ook Miranda kunnen zijn

nu ook in Polen

De documentaire “Ik zou ook Miranda kunnen zijn” krijgt Poolse ondertiteling en gaat op 17 september zijn Poolse première beleven op de Polish ISPS conference.


Pieter Tiddens over LTTRS en Sombere kinderen

 


Nieuw: Code Rood

Het autobiografische verhaal van Patricia Goduto. Een indrukwekkende, en inspirerende  muziektheatervoorstelling waarin zangeres en theatermaakster Patricia Goduto het publiek meeneemt in haar worsteling met angst, psychose en verslaving. Verder lezen

 


LTTRS

Onze nieuwe voorstelling LTTRS is van start gegaan in de Kop van Noord-Holland. Een groot aantal scholen krijgt deze voorstelling voorgeschoteld voor de kinderen in de lagere groepen. Ook hun ouders worden erbij betrokken.

Speelperiode voor de rest van Nederland vanaf januari 2022

 


Volwaardig leven: mini-special

Het is knap lastig om te leven met een kind dat voortdurend zorg nodig heeft. Het is ook niet gemakkelijk om met de buitenwereld te delen hoe zo’n leven eruitziet. 

Online mini-special met Vilans voor mensen die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg op woe 22 september (15>00-17:00 uur). Aanmelden kan via deze link tot 17 september.

 


LTTRS

Een voorstelling /project over hoe moeilijk lezen kan zijn. En hoe mooi,

In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Onder hen is een grote groep ouders. Zij kunnen hun kinderen niet voorlezen of helpen met huiswerk. Hun kinderen lopen een groter risico op een lees-, taal- of rekenachterstand. LTTRS doet hier iets aan! Verder lezen

 

 


Waterval Kracht van BelevingWaterval

Kitty van Mil maakte 4 voorstellingen over haar ervaring met kanker. Deze zijn nu gebundeld in een boek: Waterval. Haar openhartige verhaal geeft een indringend beeld wat 10 jaar leven met kanker vergt van de patiënt én haar omgeving. Verder lezen

 

 


Knap Lastig

Het is knap lastig om te leven met een kind dat voortdurend zorg nodig heeft. Het is ook niet gemakkelijk om met de buitenwereld te delen hoe zo’n leven er uit ziet.

Interactief theaterprogramma rond de documentaire Waar de helden zijn over het leven met een kind dat extra zorg nodig heeft.  Verder lezen

 

 


Lancering Knap Lastig

Op 8 maart lanceren we  Knap Lastig met preview van Waar de helden zijn, de nieuwe documentaire over het gezinsleven met een zorgintensief kind met beelden uit Lastige Ouders. Meer weten? Bel Jolanda via 06 431 427 60 of mail naar Jolanda@krachtvanbeleving.nl


Livestream Lastige ouders

We hebben eind vorig jaar 3 livestream bijeenkomsten georganiseerd. Eigen Werk Theaterteam heeft hier veel plezier en voldoening aan beleeft en de reacties waren heel erg positief. Donderdag 25 februari organiseren wij  daarom opnieuw een livestream van de voorstelling Lastige ouders. Na afloop is er gelegenheid om via Zoom digitaal in gesprek te gaan met de acteurs.
Het programma begint om 20.00 uur. We vragen een bijdrage in de kosten van € 10,- inclusief btw per link.  Aanmelding per mail.

Knap Lastig

Het vervolg op Lastige ouders

De vraag naar het persoonlijke verhaal van Marike van Weelden over hoe het is om te leven met een ernstig verstandelijk gehandicapt kind – én het gesprek dat daar naar elk optreden op volgde – is onverminderd groot. Gelukkig krijgt Lastige ouders een vervolg. Ange Wieberdink maakte een prachtige documentaire met filmbeelden van de voorstelling. Pieter Tiddens zorgt voor een passend randprogramma waarbij hij samen met een ervaringsdeskundige in gesprek gaat met het publiek.

Speelperiode vanaf 9 maart 2021. Nu beschikbaar voor boekingen, ook als Livestream.

 

 

 

 


Hou me los

9 december in theater De Lievekamp, Oss

Wat is het effect van een psychische stoornis op de relatie tussen een broer en een zus? De muzikale theatervoorstelling Hou me los belicht de kant van de “normale” zus op de relatie met haar psychisch zieke broer. Doordat theatermaker Nynka Delcour ervaringsdeskundige is op dit gebied, is het een persoonlijke, ontroerende, herkenbare voorstelling. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Rob Stoop. Reserveer via het theater


Livestream Lastige ouders met Ministerie van VWS

Maandag 7 december, 20.00 uur

Als onderdeel van het programma Volwaardig Leven organiseerde het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport in 2019/2020 een tournee met de voorstelling ‘Lastige Ouders’. Op verschillende plaatsen in Nederland hebben naasten van mensen met een beperking en een langdurige zorgvraag, hun omgeving en beleidsmakers en bestuurders in de zorg samen naar de voorstelling gekeken. De laatste voorstelling in deze reeks op 25 maart in Eindhoven, moest geannuleerd worden vanwege corona. Hiervoor in de plaats bieden we ‘Lastige ouders’ nu aan als livestream inclusief nabespreking op 7 december.

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt, inschrijven is niet meer mogelijk.


Uit het hoofd

In opdracht van Samen Sterk zonder Stigma, maakten we een serie van 3 filmpjes met verwerkingsopdrachten voor kinderen over mentale gezondheid.

In deze serie onderzoekt Simone de werking van het brein op je gevoel en gedrag. Ze neemt een kijkje in haar eigen hoofd en laat de leerlingen nadenken over hun binnenkant. Bij elke video horen werkbladen met leuke opdrachten en breinbrekers. Alles staat online en is dus ook op afstand in te zetten. Zie ook Welkom in mijn hoofd

 

 


Wat doen we met corona?

Indien een voorstelling vanwege corona geen doorgang kan vinden, zoeken we in overleg een nieuwe datum of organiseren we een online optreden dan wel hybride vorm.

Theater bij online bijeenkomsten

We kunnen óók een rol spelen bij digitale bijeenkomsten. Letterlijk een rol door artiesten in te zetten maar denk ook aan inhoudelijke advies over de manier waarop je beleving en interactie kunt realiseren zodat de deelnemers actief betrokken zijn en verbinding ervaren.

Bij een online presentatie zijn non-verbale communicatie en creativiteit nóg belangrijker dan normaal. We kunnen hierbij adviseren en ondersteunen vanuit onze theater expertise.

Agenda

Wij spelen op verzoek en veelal hebben onze voorstellingen een besloten karakter maar bij onderstaande optredens is iedereen van harte welkom!
Hou me los
Datum: 
23-01-2023
LTTRS
Datum: 
28-01-2023
Locatie: 
Kulturhus Borne
Lastige Festival
Datum: 
02-04-2023
Wat de f*ck
Datum: 
24-04-2023
Wat de f*ck
Datum: 
25-04-2023
Lastige Festival
Datum: 
15-05-2023
Wat de f*ck
Datum: 
07-06-2023
Lastige Festival
Datum: 
03-06-2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram