Actueel aanbod theatervoorstellingen

  img

  Welkom in mijn hoofd

  Wat zit er in je hoofd? Wat komt eruit? Hoe ga je daar mee om? Hoe gaan anderen daarmee om? Hoe gaan wij daar met elkaar mee om? Voorstelling en workshop voor kinderen van 10 tot 14 jaar

  img

  Lastige ouders

  Dit is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Zestien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven.
  Een voorstelling over leven met een kind dat voortdurend zorg nodig heeft.

  img

  Vind je het gek!

  Ontroerende, humorvolle voorstelling gebaseerd op waargebeurde levensverhalen en indringende portretten van mensen met een psychische kwetsbaarheid en stigma.

  img

  Vlafeest

  Zeer humoristische cabaretvoorstelling van Fabian Franciscus over zijn autisme en hoe hij zich verhoudt tot de maatschappij. En er wordt natuurlijk ook gesproken over vla.

  img

  Kortsluiting in mijn hoofd

  Brenda Froyen vertelt over haar hedendaagse ervaringen in de psychiatrie. Stefaan Baeten vertelt over de behandelingen in de psychiatrie van vroeger. Twee monologen. Van een patiënt en een hulpverlener. Een zij en een wij, tegenover elkaar. Of wordt het een dialoog? Een zoeken naar wederzijds begrip, waarin muziek alles verbindt.

  img

  Emma wil leven

  Emma is slim, sportief, grappig… en heeft anorexia. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. Solovoorstelling gebaseerd op de indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius.

  img

  Happy People

  Een jonge vrouw kampt met depressies en heeft zelfs suïcide overwogen. Haar tante leeft met een man die depressief is. Zij probeert zo goed mogelijk het gezin draaiende te houden maar voelt zichzelf hier vaak in falen. Samen vertellen zij hun eigen verhaal maar komen ze er ook achter dat ondanks dat zij over hetzelfde thema praten elkaar echt begrijpen niet makkelijk is.

  img

  Niemandsland

  Theatervoorstelling over-leven met uitgezaaide kanker waarvoor Kitty zich liet inspireren door eigen ervaring.

  img

  Helderman

  Helderman is een theatervoorstelling over dementie, vergeten, gelukkig-zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood.
  Wanneer is het leven met dementie niet meer leefbaar?

  img

  Kleine wereld

  Nieuwe Cabaretvoorstelling van Fabian Franciscus over zijn autisme en hoe hij in therapie ging om 'zijn eigen kleine autistische wereldje' te vergroten. Hilarisch én inzichtgevend. Vanaf februari 2020

  img

  Voor de kiezen

  Iedereen krijgt het voor de kiezen. Groot of klein. Met of zonder diagnose. Een interactieve voorstelling van De Firma Zorgbehang

  img

  Stillen

  Stillen is een beeldende voorstelling met getekende figuren over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. Theatermaker Maartje Wikkerink maakte deze voorstelling op basis van haar eigen ervaring met anorexia en boulimia nervosa én de verhalen van vele lotgenoten.

  img

  Hou me los

  Ik rouw van jou!

  Muzikale theatervoorstelling over de impact van een psychische aandoening of ziekte op de omgeving.

  img

  Rimpelsteeltje

  Een familievoorstelling over dementie. Een stoere kleindochter en een lieve oma die steeds meer vergeet. Liefdevol met een belangrijke boodschap.

  img

  Bovenkamer

  Bovenkamer belicht de belevingswereld van een man die lijdt aan dementie.
  De voorstelling laat niet alleen de binnenwereld van de man zien, maar ook de betekenis van muziek in het proces van dementie.

  img

  Herstellen doe je niet alleen

  Onewomanshow door Mirjam Giphart gebaseerd op haar eigen leven met psychische kwetsbaarheid. Verbeeldend en interactief.

  img

  CONTROL ALT DELETE

  Laat dwang zien, vrezen, horen, snappen, haten, lachen, voelen en omarmen.
  Nee, dat laatste deleten we.

  Een beeldende voorstelling van De Firma Zorgbehang geïnspireerd op eigen ervaring

  img

  Subjectief getekend

  “Stigma is een van de belangrijkste problemen die patiënten met psychische problemen ervaren. Hun zelfvertrouwen neemt af, verstoort familierelaties en beïnvloedt de mogelijkheden tot socialiseren, wonen en werk”, aldus de WHO. De Firma Zorgbehang wist dit al uit eigen ervaring.

  img

  Tafel van twee

  Een vrouw met dementie. Haar man worstelt met haar ziekte. Hoe kan hij met haar verbonden blijven? Kan hij met haar verbonden blijven?

  img

  Zo normaal nog niet

  Cabareteske voorstelling over wat er gebeurt als je te maken krijgen met psychische kwetsbaarheid, van jezelf of van een ander. En wat doet het met de omgeving, de familie, de maatschappij?

  img

  Films

  Verfilmingen van theatervoorstellingen en documentaires.

 

 

tags:
Theatervoorstellingen; Beleving; (Psychische) gezondheid; theater