Fabian Franciscus

Autisme relativeren met humor

‘Lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden’ zegt Fabian. In zijn voorstellingen schetst hij zijn unieke universum waarin de (vaak hilarische) misverstanden tussen hem en de buitenwereld elkaar in hoog tempo opvolgen. Ook vertelt hij over het losbreken uit zijn eigen, kleine wereldje, de altijd gezellige sessies bij de psycholoog, zijn angsten en depressie.

Boek een compilatievoorstelling voor congressen, feestelijke bijeenkomsten, medewerkersdagen et cetera. Of kies voor zijn nieuwe avondvullende programma:

Lekker gezellig!

Fabian: “Het leven is maar zwaar en voor je het weet valt er een piano uit de lucht en ga je dood. Je zou er bijna depressief van gaan worden. En dat deed ik dan ook, als enige wel echt met groot succes. In plaats van bang werd ik nog banger en zelfs bangst. En dat op zich vond ik dan ook weer eng. Dus dan maar accepteren dat het er niet beter op gaat worden en dat ik waarschijnlijk toch wel op de meest verschrikkelijke manier ooit dood zal gaan. En dat dan waarschijnlijk óók nog eens blijkt dat ik op de een of andere manier dodelijk allergisch ben voor doodgaan. Zul je net zien… Kortom; een avondje keihard lachen dus, lekker gezellig!”

Over Fabian Franciscus

Fabian Franciscus groeide op met een nuchtere Beemster boerin als moeder en een flamboyante, in Indonesië geboren vader. Hij studeerde simultaan twee verschillende studies aan de universiteit en studeerde af precies ná het begin van de financiële crisis! Succes is een keuze, zegt hij zelf… Daarnaast is Fabian cabaretier en autistisch. Beide doet hij zelfstandig.

Fabian won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België o.a. in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen. Hij schreef voor verschillende TV programma’s, ging viraal met meerdere cabaret filmpjes en was o.a. te gast bij De Slimste Mens, Spijkers Met Koppen, Na Het Nieuws en bij Kopspijkers.


“Zijn voorstelling is een aantrekkelijk voorbeeld van de emanciperende kracht van comedy”

“Naast dat zijn kijk op het leven behoorlijk uniek is, is zijn oprechte nieuwsgierigheid naar de zaal even verfrissend.” – Theaterkrant.

 

#cabaret #kleinkunst #autisme #OCD #ASS #Vlafeest #MCDD

Interesse?

Neem voor meer informatie en boekingen contact op:
06 24645377
bodil@medlee.nl
"
Fabian vertelt op hilarische wijze over de verwarrende situaties waar hij geregeld in beland. Hij laat zijn publiek keihard lachen maar zet ook aan tot denken. Zo draagt Fabian bij aan openheid en positiviteit over ASS
"
Jolanda Seinen
NVA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram