Zorg om/voor je familie

Wat is het effect van een psychische stoornis op de relatie tussen een broer en een zus? Deze muzikale theatervoorstelling belicht de kant van de “normale” zus op de relatie met haar psychisch zieke broer. Doordat theatermaker Nynka Delcour ervaringsdeskundige is op dit gebied, is het een persoonlijke, ontroerende, herkenbare voorstelling.  De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Rob Stoop.

Hou me los - theater familie van mensen met een psychische kwetsbaarheidToepassing

Hou me los is gemaakt voor familie van mensen met psychische kwetsbaarheid en voor mensen die werkzaam zijn in de zorg.  De voorstelling heeft een intiem en persoonlijk karakter en gaat over gevoelens die universeel herkenbaar zijn waardoor iedereen raakpunten zal tegenkomen in deze voorstelling. De duur van de voorstelling is ongeveer 55 minuten.

Ook beschikbaar als Theater met bagage.

 


Nynka Delcour

Nynka is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en heeft de studie Zang Lichte Muziek aan het conservatorium Hilversum afgerond. Ze heeft meerdere toneelstukken en liedteksten geschreven en is gefascineerd door bewustwordings- en veranderingsprocessen. Haar werk geeft het publiek dan ook veel stof tot reflectie. Ze is tevens maakster van Vlieg! en Vind je het gek!.


Fragment uit Hou me los

“Mijn grote broer werd groter.
Dag pap, dag mam, dag zusje. Ik ga.
Met zijn rugzak, zijn boeken over Nietsche en Kierkengaard, zijn lange haar, zijn optimistische sportlijf, zijn zakje wiet en zijn gitaar trok hij de wijde wereld in.
En kwam nooit meer terug.
Ergens onderweg is hij zichzelf verloren”


Reacties & recensies

“Troost, aanvaarding, machteloosheid, rouw, liefde, onbegrip en schuldgevoel, het komt allemaal aan bod in een prachtige mix van theater, zang en muziek”
Ypsilon

De voorstelling wordt aanbevolen in de Quickscan Ondersteuningsbehoefte zorgintensieve gezinnen van het NJI voor broers en zussen.

meer reacties….