Film

Deze films zijn beschikbaar voor particulier gebruik en groepsvertoningen evt  in combinatie met randprogrammering. Dat kan online als livestream of op locatie. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Lastige ouders |Fotografie Joke Schot

Lastige ouders

Videoregistratie  van de succesvolle voorstelling Lastige ouders van Eigen Werk Theaterteam.
Marike van Weelden is als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind. ervaringsdeskundige. Gebaseerd op haar dagboeken schrijft en speelde zij samen met Pieter Tiddens deze productie waarin ze laten zien hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kan zijn. 
Neem contact voor gebruik in groepen.
Voor privégebruik kan de film bekeken via deze link
Lastige ouders |Fotografie Joke Schot

Rimpelsteeltje

Rimpelsteeltje was een grappige, liefdevolle familievoorstelling over dementie, door Eigen Werk Theaterteam (2018). De voorstelling wordt niet meer gespeeld maar gelukkig is er een mooie, professionele verfilming met handleiding voor randprogrammering.  Neem contact op met Jolanda om de mogelijkheden te bespreken. 
Bekijk hier de trailer

Stillen

Verfilming van de beeldende voorstelling Stillen over eetstoornissen, de zoektocht naar identiteit en de weg naar herstel. De film belicht de verschillende fases van herstel belicht en biedt een perspectief op een ander, beter leven. Stillen gaat over goed genoeg zijn, triggers, hoop en vinden wat je vervult. Gemaakt door theatermaker én ervaringsdeskundige Maartje Wikkerink.
Bekijk de film

Waar de helden zijn

Een documentaire van Ange Wieberdink gemaakt in vervolg op de succesvolle theatervoorstelling Lastig ouders. Over het leven met een kind dat extra zorg nodig heeft. Vier mensen, één gezin. Arne, Marike, Bieneke en Jons. Hoe groter Jons wordt, hoe moeilijker het is om thuis voor hem te zorgen. 
Bekijk de film

Uit het hoofd

Een serie van 3 videolessen met werkbladen voor kinderen. “Hersenwetenschapper” Simone onderzoekt de werking van het brein op je gevoel en gedrag. Ze neemt een kijkje in haar eigen hoofd en laat de kinderen nadenken over hun binnenkant. Ontwikkeld voor/met Samen Sterk zonder Stigma.

Ik zou ook Miranda kunnen zijn

Wie bepaalt de grens tussen normaal en gek? Waarom gaat de één er wel overheen en de ander niet? En vooral: hoe kom je weer terug? Een onderzoek van theatermaker Nynka Delcour en Miranda van den Broek. Miranda is het schoolvoorbeeld van iemand met een psychische kwetsbaarheid die ogenschijnlijk weer een normaal bestaan heeft opgebouwd, ook al heeft ze nog steeds af en toe last van psychoses en bijwerkingen van haar medicatie.

De documentaire is een natuurlijk vervolg op de voorstelling Vind je het gek!
Bekijk de film 

KREEFT

Kitty Trepels – van Mil heeft al ruim 10 jaar kanker. Beter worden zit er niet meer in. Ze maakte in totaal 5 voorstellingen over haar ervaringen met deze ziekte, de reacties van haar omgeving en het contact met haar artsen.

Fabian Franciscus - Kracht van Beleving

Vlafeest

Fabian Franciscus vertelt in zijn voorstelling over hoe hij steeds beter kan doen alsof hij minder last heeft van autisme (MCDD) en OCD. Dit levert een zeer humoristische voorstelling op over hoe hij zich verhoudt tot de maatschappij. En er wordt natuurlijk ook gesproken over vla. 

Vuile was?

Over de invloed van een psychische aandoening op de familie en de omgeving. De film kan als op zichzelf staande documentaire worden gekeken of ingezet worden in combinatie met de voorstelling Hou me los en bijbehorend lespakket.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram