Another Day in Paradise

morgen gaat het beter
je stopt als ik in duizend stukjes lig
mijn tranen als een deken over mijn lijf
morgen gaat het beter
another day in paradise

Jeannie Zuiderwijk is vrouw, moeder, performer en slachtoffer van intieme terreur. Al meer dan 20 jaar maakt en speelt zij multidisciplinaire voorstellingen, die als missie hebben taboes te doorbreken en maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar te maken.

Na jarenlange terreur binnen de muren van haar eigen huis en een vlucht naar het buitenland heeft zij de moed gevonden de theatrale vertelling Another Day in Paradise te maken, gebaseerd op haar eigen ervaringen. ADIP toont ons de binnenwereld van een moderne, goed opgeleide vrouw, die boven alles op zoek is naar intimiteit. Zelfs als dat schade veroorzaakt. Samen met schrijver Annemarie de Gee en muzikant Frank Irving gaat Jeannie op zoek naar het samengaan van liefde en terreur, en de schuldvraag waar ze zich sindsdien onherroepelijk tot moet zien te verhouden.

Jaarlijks melden zich in ons land ruim 60.000 slachtoffers van huiselijk geweld zich bij de politie. Velen zijn echter niet in de gelegenheid zich als slachtoffer kenbaar te maken. ADIP vertelt niet alleen het verhaal van Jeannie, maar stelt het wijdverspreide probleem van intieme terreur en femicide aan de kaak.

Op 7 juli was Jeannie te gast bij Radio NPO1 (Dijkstra en Evenblij ter plekke), samen met het Zaanse Tweede Kamerlid Songül Mutluer die al jaren strijdt om geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen en femicide tegen te gaan. Songül Mutluer benadrukt dat (psychisch) geweld tegen vrouwen een probleem van de samenleving is, een groter probleem dan we denken!  Femicide is meest voorspelbare moord, als we de patronen herkennen, kunnen we dit voorkomen.

 

#huiselijkgeweld #intiemeterreur #familiepatronen #femicide #HGKM


"Heel belangrijk dat de verhalen van intieme terreur worden verteld. Ik raad iedereen aan om er naar toe te gaan ! "
- Songül Mutluer, Tweede Kamerlid
"Hoe dan? Als jou dit kan overkomen, kan iedereen dit overkomen. Ik denk steeds; hoe kijken mannen naar vrouwen, hoe kijken vrouwen naar vrouwen en (- het allerbelangrijkste voor mij -), hoe kijken vrouwen naar zichzelf?"
-Judith Pelgrom, Pedagogisch hulpverlener / project coördinator
"Juist door alle persoonlijke details die invoelbaar worden gemaakt, snijdt Jeannie messcherp een afschuwelijk universeel thema aan.”
“Als getuige van machteloosheid, voelde ik me ook machteloos, en vraag ik me af wat ik kan doen om vanaf nu te voorkomen.”
“Dat Jeannie zich nooit meer echt veilig kan voelen ergens."
- Bert Wagenaar van Kreveld - theatermaker 

Interesse?

Neem voor meer informatie en boekingen contact op:
productieadip@gmail.com
"
Jeannie is zo'n sterke, leuke en slimme vrouw.. Als dit háár kan overkomen....
"
Jolanda Seinen
Concept en spel: Jeannie Zuiderwijk Tekst en regie: Annemarie de Gee Geluid: Frank Irving Productie: JCZ Art
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram