De Digipeut

Ik word er gek van

Speelperiode beëindigd,  neem contact op om de hoogte te blijven.

“Ik word er gek van.
Ik heb beter leren lezen,
beter leren schrijven,
beter leren rekenen…
Moet ik nu weer beter leren computeren?”

Om te kunnen meedoen in de samenleving moet je ‘digitaal geletterd’ zijn. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Software, inloggen, DigiD, cursor, button, browser, website, menu, instellingen, wachtwoord, gebruikersnaam, pincode; voor veel mensen is het allemaal abracadabra. Voor hulp kun je vanaf nu terecht bij de De digipeut.

Een klant met een vraag over het aanvragen van een DigiD brengt een eerste bezoek aan een digipeut. Bij een proeflezing van deze voorstelling bij de Ervaringsraad van Movisie herkende iedereen zich hierin, kon er om lachen maar moest er ook van huilen.

"Nee hoor u bent niet dom...
U weet iets niet.
Dat heeft niks met slimheid te maken,
maar druk nu op die gele knop!
Je weet toch wel wat geel is???"

Snappen de mensen die het moeten uitleggen zelf eigenlijk wel wat het betekent als digitale vaardigheid niet vanzelf spreekt? De Digipeut is een korte voorstelling die vragen stelt over digitale vaardigheid. Om het gesprek op gang brengen. De voorstelling wordt gevolgd door een interactief deel over digitale inclusie; over meedoen ondanks computers.

De Digipeut kan overal worden gespeeld; op congressen, scholen, in de bibliotheek, bij instellingen, gemeenten en natuurlijk in theaters.

#basisvaardigheden #digitalevaardigheden #Digipeut #sociaalwerk #bibliotheek

Speellijst

De Digipeut

Interesse?

Neem voor meer informatie en boekingen contact op:
06 431 427 60
jolanda@krachtvanbeleving.nl
"
De onbeholpen Digipeut maakt de leefwereld van mensen met beperkte basisvaardigheden zichtbaar!
"
Jolanda Seinen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram