Aeolus

voor mensen met een ernstige meervoudige beperking

Stichting Olympus wil kunst maken voor een bijzondere doelgroep die amper of nooit in aanraking komt met theater en andere kunstvormen. 

De theatervoorstelling Aeolus wordt gespeeld voor twee mensen met een ernstige meervoudige beperking die rolstoelgebonden zijn. Dat is het publiek. Per persoon mogen twee ouders of broertjes en zusjes of andere begeleiders meekijken. Door deze kleine setting is de individuele ervaring het grootst en kan het verhaal het best worden beleefd.

pastedGraphic.png   pastedGraphic_1.png  pastedGraphic_2.png

In de voorstelling volgen we het verhaal van Aeolus, de God van de wind die Odysseus tegenkomt op zijn reis naar Ithaka. Aeolus geeft hem drie winden mee in een zak. Deze winden kunnen Odysseus helpen om thuis te komen wanneer er windstilte zou zijn of te weinig wind om zijn zeilen te bollen. Maar de winden vormen een storm die één van de beproevingen is die Odysseus moet ondergaan voor hij kan terugkeren naar zijn  geliefde eiland Ithaka.

We creëren een nieuwe omgeving voor ons publiek waarin je dit verhaal kunt beleven, waar je de wind en het avontuur van Odysseus kunt ervaren met licht, spel, beweging, geluid en zang. Zelfs ruiken en proeven horen er ook bij. Het verhaalt wordt herhaald, waarbij we steeds minder tekst gebruiken en steeds meer sensomotorische elementen. Zo maken we een voorstelling die je op maat en per persoon kunt ervaren.

De voorstelling duurt ± 35 minuten. De voorstelling - die natuurlijk rolstoeltoegankelijk is -  speelt zowel in theaters als op dagcentra. De voorstelling is makkelijk op te bouwen in een eigen theatrale omgeving en kan gespeeld worden in de foyer of op het toneel van een theater of in een grote ruimte in een dagcentrum. Voor elke voorstelling wordt contact opgenomen met de ouders of begeleiders om te kijken hoe we voor de best mogelijke theaterervaring kunnen zorgen.

#EMG #EMB #beperking #familie #gehandicaptenzorg #inclusiefkunst


Interesse?

Neem voor meer informatie en boekingen contact op:
Beer Boneschansker 06-22044028
info@stichtingolympus.nl
"
Een geweldige en persoonlijke theaterervaring voor mensen die hier normaal gesproken niet of nauwelijks mee in aanraking komen. Kunst is voor iedereen!
"
Jolanda Seinen
Aeolus
Concept en regie: Beer Boneschansker Spel: Henk Zwart en Karlijn Hamer Kleding: Marina van Dieren Begeleiding: Klemens Patijn Techniek en voorstellingsbegeleiding: Krik Verschoor Fotografie: René den Engelsman
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram