Zus van Broer

4 April in Leeuwarden

Zo kan het niet langer! Nena neemt een besluit. Ze zet haar broer Otis in een bakfiets en gaat op reis. Terugkomen? Pas als er een gegarandeerde plek in een instelling voor hem is gevonden. Want hun moeder redt het echt niet meer en voor Nena is de maat vol. Moeder is in alle staten. De politie bemoeit zich ermee en de pers roert kwistig haar staart. Het hele land is in rep en roer. En laat dat nou precies zijn waar Nena op hoopte! Maar waarom doet het altijd zo verstandige en oh zo lieve meisje dit toch? De waarheid na een spannende zoektocht verrassend boven water.

Zus van broer is een grappig familieverhaal over broers en zussen van kinderen die ziek zijn of speciale zorg nodig hebben. Een lichte komedie over een best ernstig onderwerp. Een 8+ verhaal voor alle leeftijden. Marike van Weelden en Pieter Tiddens tonen met deze voorstelling hoe gecompliceerd de levens van deze ‘brussen’ uiteindelijk zijn en wat ze tekortkomen. De theatervoorstelling is gebaseerd op het door hen geschreven gelijknamige boek.

De voorstelling begint om 16.00 uur (ontvangst vanaf 15.30 uur).

Na afloop nodigen we iedereen uit om nog wat te drinken en na te praten in de foyer. Dan kun je ook kennismaken met het Zus van broer spel. Voor belangstellenden is er een dialoog over brussen / jonge mantelzorg met de acteurs en het Provinciaal Overleg Jonge Mantelzorg.


Toegang is gratis, wel even aanmelden via deze link of mail Jolanda@krachtvanbeleving.nl

Adres: Oostersingel 70, 8921 GB Leeuwarden (Tryater). Parkeren kan bij Parkeergarage Hoeksterend.

Consumpties zijn voor eigen rekening (pin only).

Rolstoelplaatsen aanwezig. We houden graag zoveel mogelijk rekening met andere beperkingen. Indien dit van toepassing is, graag even contact opnemen.

foto Bas de Brouwer

foto Mitch de Pon

 

 

De themabijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door Over de Drempel en georganiseerd door het Provinciaal Overleg Jonge Mantelzorg Fryslân en Kracht van Beleving met medewerking van Amaryllis ,Caleidoscoop en JMZ Pro.

 

 

 

 

Interesse?

Neem voor meer informatie en boekingen contact op:
06 431 42760
jolanda@krachtvanbeleving.nl
"
We hopen dat mensen zich realiseren dat vaak alle aandacht naar het zieke kind gaat. En dat broertjes en zusjes daardoor veel te jong met volwassen zaken bezig zijn. Dat kan heel eenzaam zijn, doordat vriendjes en vriendinnetjes dat niet altijd snappen.
"
Jolanda Seinen
Themabijeenkomst over brussen en jonge mantelzorg in Fryslân met de theatervoorstelling Zus van broer. Een komedie over een ernstig onderwerp van Eigen Werk Theaterteam.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram