Voor iedere gil een pil. Zo begon haar gebruik van oxazepam en lorazepam. Wat Patricia niet in de gaten heeft is dat zij hier langzaam maar zeker aan verslaafd raakt en dit al achttien jaar. Medicatie is niet het enige waar zij afhankelijk van is geraakt. Haar verslaving loopt uit de hand. En wanneer zij van de één op de andere dag ook nog in een psychose terecht komt wordt zij anderhalf jaar overspoeld door intense angsten en pure waanzin.

Haar liefde voor theater en haar werk als zangeres worden een gesloten boek en haar leven draait enkel nog om middelen en haar psychose Code Rood. Op een zekere dag ontmoet zij een bijzondere man die het gesloten boek van de liefde weer weet te openen. Wees getuige hoe zij haar weg naar het theater en haar grote liefde uiteindelijk weer vindt. Een verhaal over angst versus liefde waarin Patricia zingt en vertelt over haar Code Rood.

Toepassing

Deze theatershow is geschikt voor mensen die zelf een psychische kwetsbaarheid ervaren, voor naasten, hulpverleners (i.o.) en belangstellenden. Code Rood kan ingezet worden als zelfstandige activiteit maar ook goed ingebed worden in het programma van bijvoorbeeld een studiedag, opleiding of symposium rond het thema angst, verslaving, psychose, psychische kwetsbaarheid, maakbaarheid. Patricia Goduto gaat na afloop van de show graag met het publiek in gesprek. Het nagesprek krijgt altijd vorm in overleg.
Patricia Goduto

Een artistieke en krachtige vrouw met een psychische kwetsbaarheid die creëert vanuit de kern en raakt in de kern. Als zangeres en theatermaakster produceert zij concerten en theatershows die worden vertolkt vanuit haar eigen levenservaring en verleden. De maatschappelijke thema’s omtrent psychische problematiek worden indringend, grotesk en humoristisch door haar weergegeven. Zij zijn verweven in een muzikale omlijsting die tekstueel en muzikaal samenvloeit. Zij inspireert, creëert bewustwording , doorbreekt taboes en weet dit in een prachtige show neer te zetten van artistieke en inhoudelijk hoge kwaliteit. 


Recensies

Vrijdagavond j.l naar de voorstelling “Code Rood” geweest.  Het waargebeurde verhaal van een jonge vrouw, aan het begin van haar carrière… Aan het werk in musicals van Joop van den Ende theaterproducties. Tot zij wordt overvallen door angst en paniekaanvallen, aan de medicijnen raakt en uiteindelijk acht jaar op een gesloten afdeling in de psychiatrie belandt. Van isoleercel waar ze in haar eigen urine zit… Tot waar ze zich zelf heeft uitgeknokt en weer op het podium staat. Ze straalt en zingt met zorgvuldig geselecteerde liedjes, en vertelt het publiek over de bizarre tijd die Patricia Goduto heeft meegemaakt. Zo krijgt het publiek een uniek kijkje van wat er achter de gesloten deuren van een psychiatrische kliniek kan plaatsvinden. Zeer de moeite waard om deze voorstelling te gaan zien.

Maus Granaat (programmamaker en presentator en maker van Podcasts over kunst cultuur en wetenschap)


Prachtige voorstelling, het is echt een aanrader om te gaan kijken

Jessica Villerius, Nederlandse documentaire- en filmmaker

pastedGraphic.png

Code Rood; op een kwetsbare maar ook humoristische wijze vertelt. Ik heb ademloos in de zaal gezeten. Patricia vertelt haar aangrijpende verhaal afwisselend met prachtige liedjes. En wow, wat heeft deze vrouw een mooie stem. Indrukwekkende voorstelling! 

Thysia Huisman, Auteur, regisseur & eindredacteur bekende Nederlandse tv programma’s

pastedGraphic.png

Na vele jaren staat Patricia d.m.v. haar innerlijke kracht en doorzettingsvermogen vol kracht en energie weer op het podium waar zij thuis hoort. Code Rood is een fantastisch theaterstuk waarin alles aan bod komt en je meesleurt in een verhaal dat je niet mag missen. Aanbevolen aan mijn vele collega’s in de psychiatrie en therapie wereld.
Chapeau met een diepe buiging!

René Veraar, Directeur Bijscholing instituut voor Therapeuten (BivT), psycholoog & EMDR master therapist

pastedGraphic.png

Verbluffende show. Authentiek en vol gevoel. Invoelbaar en herkenning. Aan het eind wist ik niet of ik moest lachen of huilen! Ik ga voor de 2e keer heen om Code Rood opnieuw te bekijken. Een echte aanrader dus!

Gertjan van der Meij, Ervaringswerker Parnassia Noord Holland