Dit is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven.

In Lastige Ouders nemen zij je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn.

Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Samen met theatermaker Pieter Tiddens heeft zij haar dagboeken bewerkt tot de voorstelling Lastige Ouders. Om een representatief en breed beeld te schetsen, spraken Marike en Pieter in de voorbereiding met diverse ouders en hulpverleners over hun ervaringen met gehandicapte kinderen. Deze ervaringen zijn verwerkt in het verhaal van de voorstelling.

#VG #EMB #zorgkind #zorgintensief #verstandelijkebeperking #gehandicaptenzorg #zorginstelling #theater #VolwaardigLeven #familievoorstelling #brus #studenten #naasten #beleidsmakers #driehoekskunde

 

Lastige ouders - theater verstandelijk gehandicapt | Fotografie Joke Schot

 


"Na dit alles kun je niet anders dan diep, diep ontzag hebben voor de strijd die dit gezin levert. Binnenkort valt het doek definitief voor Lastige Ouders, jammer maar begrijpelijk na circa 200 voorstellingen. Maar fans kunnen straks hun hart ophalen bij de nieuwe voorstelling van Eigen Werk Theaterteam, die ook een verhaal vertelt over een zorgintensief familielid. Ik ben benieuwd!"  - Marit de Weerd over het Lastige Festival


Gemeente Tilburg

De voorstelling is in juni 2018, drie maal uitgevoerd in opdracht van de gemeente Tilburg. Marcelle Hendricks,Wethouder Jeugd, beveelt de voorstelling van harte aan:

Samen met de betrokkenen bij de Taskforce tegen Kindermishandeling in de regio Hart van Brabant heb ik, als voorzitter van die Taskforce, ‘Lastige Ouders’ bezocht. Het zette mij aan het denken: hoe willen wij dat ouders betrokken zijn? Hoe voorkomen we de reflex dat wij het als professionals allemaal beter weten? Hoe zorgen we ervoor dat ouders echt zelf keuzes kunnen maken? Dat ze zelf de regie in handen houden en hun eigen kracht ten volste kunnen benutten?

Precies dat is de meerwaarde van “De Kracht van Beleving”: het zet je aan het denken, het opent perspectieven, het nodigt uit tot gesprek. De voorstelling confronteert je met je eigen professionele en persoonlijke dilemma’s. En het gekozen perspectief van de ouder raakt en ontroert.

Klik hier om de hele aanbeveling te lezen

kennisplein gehandicpatensector

Aanbevolen door Kennisplein Gehandicaptensector als tool om de gehandicaptenzorg te verbeteren

meer aanbevelingen en recensies lezen