Vind je het gek

Muzikale theatervoorstelling  gebaseerd op waargebeurde verhalen en indringende portretten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Klik hier voor een eerste kennismaking met deze verhaalbrengers.

Het is een ontroerend, humorvol en oprecht theateronderzoek naar de dunne scheidslijn tussen normaal en gek. Wat zorgt ervoor dat de ene persoon wel aan de goede kant blijft en wie bepaalt wat de goede kant eigenlijk is?

Zoals maakster Nynka Delcour het zelf verwoord heeft: “Ik ging op reis, op zoek naar mezelf in die ander, en kom thuis met een koffer vol pieken en dalen. Onderweg ontmoette ik zes moedige mensen die hun vuile was buiten durven te hangen. Zodat de wind hun verhalen kan verspreiden. Verhalen over leven met een duiveltje op je schouder, de wereld willen redden, je nergens thuis voelen of het niet meer zien zitten, maar toch doorgaan... Ik vind mezelf terug met de vraag: waarom gaan zij over die grens, en ik nèt niet?”

Toepassing

Vind je het gek! is een voorstelling die uitnodigt tot reflectie en dialoog over leven met psychische kwetsbaarheid en het stigma dat hiermee gepaard gaat. Door de samenwerking met De Bagagedrager is er na de voorstelling ruimte om gericht in gesprek te gaan over deze onderwerpen door het project Theater met Bagage.

trailer Vind je het gek!

Nynka Delcour

Nynka (Conservatorium Hilversum, Toneelacademie Maastricht) schreef de teksten en heeft de artistieke leiding over het project. Eerder maakte zij de voorstellingen Vlieg! met het Muziek Theater Collectief en Hou me los met Rob Stoop. Aansluitend op de voorstelling Hou me los volgde de documentaire Vuile was?. Daarnaast maakt ze theater op maat over zorgthema’s en werkt ze als zangdocent bij onder meer Lucia Marthas.

Rob Stoop

Rob (Conservatorium Alkmaar) werkt mee als pianist, accordeonist en componist. Rob schreef de muziek voor Hou me los en werkt als improvisatiemuzikant mee aan terugspeeltheater. Werkt als freelancer verder onder andere met Orkater, Loes Luca, Brigitte Kaandorp, Britta Maria, Wende Snijders, Fréderique Spigt, Maaike van Widdershoven en Jeroen Zijlstra.

Sanne Willemsen

Sanne (Academie Beeldende Kunsten Maastricht) brengt de verhaalbrengers van de voorstelling op indringende wijze in beeld. Sanne streeft ernaar om stigma’s op kunstzinnige wijze bespreekbaar te maken via foto en film. Dit doet zij onder meer via het project Ik reis met bagage en Wij zijn ook Nijmegen.  Ze is tevens actief voor Stichting de Bagagedrager.

Samen Sterk zonder Stigma

Gemaakt in samenwerking met/mede mogelijk gemaakt door Samen Sterk zonder Stigma. Omdat Samen Sterk zonder Stigma werkt aan een samenleving waarin iedereen open kan zijn over psychische aandoeningen, ondersteunen zij graag de voorstelling Vind je het gek!.

Samen Sterk zonder Stigma

 

Warm aanbevolen door:

Vind je het GEK! aanbevolen door Kompassie

Aanbevolen door Ypsilon

Dowload hier de e-flyer van Vind je het gek!


Reacties en recenties

Vind je het GEK! is erg leuk en ook emotionerend. Ik had verwacht dat er 6 verschillende typetjes neergezet zou worden in 6 scènes maar de verhalen lopen in elkaar over en worden gecombineerd met het eigen verhaal van Nynka. Dat maakt het normaler. Anders kun je nog denken, dat hoort bij hem of dat is van haar. Nu realiseer je je heel goed dat dit iedereen kan overkomen. Iedereen kan zich in deze voorstelling herkennen. Ik ook. Ik werd geraakt in mijn kwetsbaarheid omdat ik aan mijn dochter moest denken. Deze voorstelling maakt het makkelijker om open te zijn over psychische kwetsbaarheid en hier over te praten. Volgens mij komt dit doordat het normaliseert. De gradatie waarin we soms kwetsbaar zijn varieert, maar het is heel menselijk.- Rene Borkus, projectmanager Samen Sterk zonder Stigma 

Meer aanbevelingen en recensies lezen

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram