Toneel over depressie

De voorstelling Happy People gaat over depressie en angststoornissen. Op dit moment krijgt twintig procent van de Nederlanders in het volwassen leven te maken met een depressie. Dus de kans dat jij of iemand uit jouw omgeving ermee te kampen heeft gehad, is vrij groot. Welk effect heeft een depressie op jou en jouw omgeving?

De theatervoorstelling Happy People geeft een intens beeld van de gevoelens en dilemma’s van mensen die met ernstige depressies en angsten kampen. Ook het perspectief van hun naaste komt uitgebreid aan bod.  Ontroerend, heftig maar ook met een grappige noot. Gebaseerd op eigen ervaring van de spelers en verhalen van lotgenoten.

Toepassing

Doordat het stuk is gemaakt met ervaringsdeskundigen ontstaat er indringende en realistische sfeer. Hierdoor is vaak veel herkenning en daarom wordt deze voorstelling ook altijd afgesloten met een nagesprek.

Vanwege de relatief korte duur is deze voorstelling zeer geschikt voor kleine zalen en kan hij goed ingebed worden in het programma van bijvoorbeeld een studiedag, opleiding of symposium.

Sally & Molly

Sally & Molly maakt theater over maatschappelijke en zorggerelateerde thema’s. Verhalen over daar waar het leven wringt, vreemd, afwijkend, pijnlijk of lachwekkend is. Doordat Sally & Molly altijd met een mix van professionals en ervaringsdeskundigen werkt, worden de voorstellingen rauw en realistisch maar ook mild van toon. Het doel van de voorstellingen is meer begrip en meer inlevingsvermogen scheppen, waardoor het oordeel wat minder snel geveld zal worden.

Naast Happy People speelt Sally & Molly ook   Ziek Verlangen. Eerder maakten zij Powerwijven. Meer weten over Theatergroep Sally & Molly? Lees meer over de motieven van deze bijzondere theatergroep.


Fragment uit Happy People

N: “Ik ben jaloers op dat meisje dat sprong.
Op de man gevonden in het water.
Op de vrouw roerloos op het bed.
Ik wil alleen maar dat het ophoud.”
(stilte)
L: “Ik denk dat een hondje je goed zal doen.
Bedenken we samen een leuke naam.
Als het een jongetje is ‘Snor’ bijvoorbeeld.”


Reacties & recensies

“120 bezoekers en maar 1 negatieve opmerking. Die opmerking kwam van een van de aanwezigen voor wie het te dichtbij kwam. Kon het niet verwerken. Maar wat een dijk van een theaterstuk. Grote klasse. Dit moet op tv met daarna een gesprek met publiek. Regel het! Allemaal positieve geluiden, men was voornamelijk diep onder de indruk. De nagesprekken waren nodig en nuttig. 100% compliment.”
John Hegenbart, Veens Welzijn

“Je wordt vanaf het eerste moment gegrepen door de actrices, door hun zeer realistische spel. Alles wat er speelt tussen en bij mensen met een depressie wordt benoemd, niets blijft onuitgesproken. Dat maakt dat het diep binnenkomt en je als toehoorder volledig uit je comfortzone wordt getrokken. Heel indringend en prachtig neergezet!”
Nathalie Kelderman, directeur Depressievereniging Nederland

Happy People is een sterke indringende voorstelling die zorgt voor een intens beeld van de gevoelens en dillema’s van mensen die met depressiviteit te maken hebben en hun naasten. Ontroerend, heftig maar ook met een grappige noot.”
Stefan Groothuis, winnaar van de gouden medaille op de 1000 meter schaatsen in Sotsji

Happy People komt recht uit het hart en laat zien waarom we depressieve mensen niet los moeten laten. Een aangrijpende reis door een gekweld bestaan.”
Mieske van Eck, Brabants Dagblad