Je zit aan tafel met een groep vrienden, familie of wat vage bekenden…. waarom kun je dan wel zeggen: “en toen werd ik zomaar in elkaar geslagen” en niet: “toen werd ik zomaar misbruikt”.

Mensen die seksueel misbruikt zijn, willen vaak wel met hun verhaal naar buiten komen maar helaas kan dit meestal niet. Voor een deel komt dat door hun eigen schaamte maar ook om hun eigen dierbaren te beschermen. Ook worden signalen nog te weinig opgevangen. En als er dan toch over het onderwerp gesproken wordt, legt men vaak de schuld of verantwoordelijkheid bij het slachtoffer.


“Een voorstelling waar je ongemakkelijk van wordt door de herkenbaarheid en de uit het leven gegrepen getuigenissen. De voorstelling bijwonen is een ervaring die de tongen losmaakt over een onderwerp dat het verdient uit de taboesfeer gehaald te worden. Met dank aan de rechttoe-rechtaan aanpak en de openhartigheid van de actrices en theatermaakster die na afloop in gesprek gingen met de zaal. Een must-see, niet enkel voor hulpverleners, maar voor een breed publiek.”
Elke Decruynaere – Schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd