Prettig weekend!

Theatervoorstelling over zorg

Een dansante monoloog over de grenzen van de hulpverlening.

Een danseres, actrice en muzikant laten in 25 minuten zien hoe een hulpverlener op vrijdagmiddag wanhopig probeert een verwarde cliënt te helpen voor wie ze eigenlijk niet meer verantwoordelijk is. Ze krijgt nergens voet aan de grond en raakt zelf steeds meer van slag. Wie helpt eigenlijk wie?

 “Ik heb mijn best gedaan. Maar was het ook genoeg?”

Prettig weekend! is gemaakt voor het lustrumcongres van GGZ Nederland (maart 2013) en daarna nog diverse malen gespeeld.

Toepassing

Prettig weekend! is zeer geschikt als theatraal intermezzo bij seminars, studiedagen of congressen omtrent de zorg. Het is een op zichzelf staande productie die tevens goed gedijt bij interactie met het publiek. Dit kan onder meer via terugspeeltheater, een workshop of een nabespreking.

Tevens is Prettig weekend! goed te combineren met De Rondvraag, een voorstelling over het bespreekbaar maken van psychische problemen op het werk.


Prettig weekend - Theatervoorstelling over zorg


Recensies & reacties

“Theatergroep Kracht van Beleving zorgde twee keer voor een muisstille zaal door hun spel, muziek en dans.”
Sjoerd Beumer, hoofd communicatie GGZ Nederland

“Het heeft mij geraakt. Het gedicht, het spel en de muziek. Prachtig was dat. Er was pas echt contact toen ‘de hulpverleenster’ zelf brak. Nou hoeven niet alle hulpverleners zelf te breken maar als ze al eens ‘uit de kast durven te komen’ met hun pijnlijke ervaringen. Dat zou al heel veel schelen. Mijn slogan nu is: of je wordt ‘gek’ of hulpverlener. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille. Ook leuk om een stuk van te maken!”
Madeleine Prinsen

twitter

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram