De rondvraag

Voorstelling over psychische kwetsbaarheid op de werkvloer

Je bent lusteloos, je zit niet lekker in je vel, je slaapt niet meer, alles is teveel en dan moet je ook nog gewoon werken. Eigenlijk wil je gewoon eerlijk zijn op je werk, maar je durft niet goed, straks raak je jouw baan kwijt. Daarnaast is er de kant van de leidinggevende, waarvoor het óók een uitdaging is; omgaan met psychische problematiek.

De rondvraag is een voorstelling over de dilemma’s en stigma’s van psychische problematiek op de werkvloer. De actrices en pianist leggen niet alleen de vragen bloot, er komen ook antwoorden op het toneel.

Toepassing

De rondvraag is zeer geschikt voor personeelsmanagers, arbo-bedrijfsartsen en leidinggevenden. De voorstelling komt eveneens goed tot zijn recht als intermezzo tijdens een studiedag of congres.

Het is een op zichzelf staande productie die tevens goed gedijt bij interactie met het publiek. Dit kan onder meer via terugspeeltheater, of ons teamprogramma over ziekteverzuim en werkdruk met inzet van theaterinterventies.

Daarnaast is De rondvraag goed te combineren met Prettig weekend!, een kort theatraal intermezzo over de grenzen van hulpverlening.

De rondvraag is voor het eerst gespeeld op het lustrumcongres van GGZ Nederland, maart 2013.


Fragment uit De Rondvraag - Voorstelling psychische ziekte

Fragment uit De rondvraag

Geef me een deken van puur zachte handen.
van licht lieve woordjes, van wijs warme wol
Laat me slapen tot alles weer kleur heeft
Dek me toe, ik hou het niet meer vol
Hou me vast en laat me niet gaan.
Hou me vast tot ik zelf weer kan staan”

 


Recensies & reacties

twitter2

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram