De plezierige en herkenbare voorstelling had tot gevolg dat de gasten- op leeftijd- op een zeer open en onthullende manier over het eigen (prive-)leven spraken. Mevrouw Grutjes en mevrouw Griesmeel gingen hier zeer respectvol mee om. Het is een aansprekende voorstelling en erg vermakelijk.
Anne Minnema, teammanager De Heegt- Geffen


Het spel vond ik zo herkenbaar! Je merkt toch dat de mensen hierdoor spontaan over hun leven gaan vertellen. Ze vinden het heel leuk als je vragen stelt over waar ze vandaan komen. Mensen willen dat graag delen met anderen.
Marion Bloem, activiteitenbegeleidster De Lindenboom- Ammerzoden


In een goed gevulde zaal waren we vanmiddag getuige van een goed in elkaar zittende en vlekkeloos verlopende try out voorstelling van Grutjes & Griesmeel. Het stuk gaat over twee dames die een bijzondere brief krijgen waarmee hun leven op zijn kop komt te staan. In de voorstelling komen diverse herkenbare facetten van het wonen in een bejaardenhuis aan bod: het sluiten van vriendschappen, het socialiseren met andere bewoners, het hebben van onenigheid en hoe hiermee om te gaan. Het is een interactieve voorstelling waarbij het publiek betrokken wordt. Daar werd door diverse ouderen gretig gebruik van gemaakt!

Jurgen Bommezijn, vrijwilliger Vathorst- Amersfoort