Theatervoorstelling ouderen

Een vrolijk en huiselijk theaterproject wat bestaat uit twee losse voorstellingen. In deel één maakt het publiek kennis met de dames en met elkaar. Er wordt ingegaan op thema’s als dromen en omgaan met teleurstellingen. Deel twee gaat over vriendschappen en afscheid nemen.

Toepassing

De voorstelling is erg geschikt voor kwetsbare doelgroepen, zoals eenzame ouderen, en kan worden ingezet om elkaar beter te leren kennen. Grutjes & Griesmeel duurt in totaal ongeveer 90 minuten. Deel één duurt 50 minuten.

Om de kosten beheersbaar te maken kan een woonzorgcentrum of ouderencentrum een beroep doen op het Premieplan van het Nationaal Ouderen Fonds.

Theatergroep Bint

De nieuwsgierigheidsprikkelaars en verbindingsschakelaars van Theatergroep Bint leggen zelf kort uit wat hun motivatie is:

“Wij geloven dat je af en toe moet stil staan om weer vooruit te kunnen. Stil staan bij wie je bent, wat je hebt of wat je wilt. Bij de omgeving waar in je leeft. Dat is wat Bint wil bereiken. Mensen stil laten staan bij wezenlijke thema’s door middel van theater, ruimte bieden voor gesprekken en het delen van bijzondere ervaringen.”

Andere voorstellingen van Theatergroep Bint:


Theatervoorstelling ouderen door theatergroep Bint


Recensies & Reacties

“De plezierige en herkenbare voorstelling had tot gevolg dat de gasten- op leeftijd- op een zeer open en onthullende manier over het eigen (prive-)leven spraken. Mevrouw Grutjes en mevrouw Griesmeel gingen hier zeer respectvol mee om. Het is een aansprekende voorstelling en erg vermakelijk.”
Anne Minnema, teammanager De Heegt- Geffen

“Het spel vond ik zo herkenbaar! Je merkt toch dat de mensen hierdoor spontaan over hun leven gaan vertellen. Ze vinden het heel leuk als je vragen stelt over waar ze vandaan komen. Mensen willen dat graag delen met anderen.”
Marion Bloem, activiteitenbegeleidster De Lindenboom- Ammerzoden

“In een goed gevulde zaal waren we vanmiddag getuige van een goed in elkaar zittende en vlekkeloos verlopende try out voorstelling van Grutjes & Griesmeel. Het stuk gaat over twee dames die een bijzondere brief krijgen waarmee hun leven op zijn kop komt te staan. In de voorstelling komen diverse herkenbare facetten van het wonen in een bejaardenhuis aan bod: het sluiten van vriendschappen, het socialiseren met andere bewoners, het hebben van onenigheid en hoe hiermee om te gaan. Het is een interactieve voorstelling waarbij het publiek betrokken wordt. Daar werd door diverse ouderen gretig gebruik van gemaakt!”
Jurgen Bommezijn, vrijwilliger Vathorst- Amersfoort

“Als de voorstelling afgelopen is, bekruipt mij een gevoel van spijt. Het is zo heerlijk om te kletsen over het leven en onze plannen. Leuk om elkaar eens beter te leren kennen.”