What if?

Speelperiode beëindigd.

Klik hier voor ons actuele aanbod of hier om op thema te zoeken

Theater over jonge mantelzorgers

What if - theater over mantelzorgWhat if? is een dynamische jongerenvoorstelling die laat zien hoe het kan zijn als je op jonge leeftijd al voor een chronisch ziek familielid zorgt. De voorstelling beïnvloedt de beeldvorming rondom jonge mantelzorgers en maakt inzichtelijk met wat voor een dilemma’s en zorgen zij te kampen hebben. Doordat What if? gebaseerd is op interviews met jonge, van 8 tot 18  jaar oud, mantelzorgers is de voorstelling een goede inkijk in de ervaringswereld van de jonge verzorger.

Toepassing

Geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar die te maken heeft met mantelzorg of er graag meer over wil weten.

Na het kijken van de voorstelling volgt een interactief programma waarin jongeren zich gaan verhouden tot de verhalen uit de voorstelling en de persoonlijke verhalen van hun leeftijdsgenoten.


Fragment

“Wat als jij je moeder eten geeft, in plaats van andersom?”

“Wat als jij in de gaten houdt dat je vader niet teveel drinkt, in plaats van andersom?”

“Wat als jij na school niet af kunt spreken met leeftijdsgenoten omdat je voor je zieke broertje moet zorgen?”

“Wat dan?”


Reacties & recensies

“Ik zou willen dat iedereen deze voorstelling kan gaan zien! Super!”
Akkie de Rouw-Janssens, Steunpunt Mantelzorg Den Bosch

“Het was een intense beleving. Jonge mantelzorgers in al hun facetten. Dit zou op alle middelbare scholen gezien moeten worden.”
Yvonne Berkers, Brabantse Raad voor Informele zorg

“De voorstelling was raak! Wij als consulenten waren blij te zien dat er zoveel aspecten van het leven van de jonge mantelzorger aan het licht werd gebracht, een voorstelling die écht duidelijk maakt hoe het kan zijn om jonge mantelzorger te zijn. Het was indrukwekkend, we vielen van verbazing in verdriet en hebben gelachen. Dat het een indrukwekkende voorstelling was zagen we ook aan de bezoekers waaronder docenten, ouders, collega’s, maatschappelijk werkers, zusterorganisaties, maatjes van jonge mantelzorgers en jonge mantelzorgers die geïnterviewd zijn om mee te werken aan dit stuk. De jonge mantelzorgers zeiden: alles is herkenbaar, ik zou willen dat mijn docenten dit zagen. Waar een leraar noemde dat nazorg wel heel belangrijk kan zijn, welke beerput trekken we los? Ten slotte is 1 op de 4 kinderen jonge mantelzorger.”
Ellen Bokdam, Projectmedewerker en consulent jonge mantelzorgers, Evenmens

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram