WAT DE F*CK IS GELUK

WAT DE F*CK IS GELUK

Een vrolijke, verrassende, humorvolle, kwetsbare, soms confronterende muziektheatervoorstelling voor pubers, jongvolwassenen en hun ouders. 

Over een gezin dat worstelt met de depressie van de puberdochter. Elk gezinslid zoekt naar woorden om zich te uiten en naar de noten en de beat die daarbij horen. 
Dochter Piep verbergt haar somberheid. Soms gaan de remmen los. Dan zingt ze als een waterval. De moeder, een energiek dansende vrouw, wil haar dochter laten vliegen – wat meestal niet lukt. En vader is niet zo van de emoties, die is druk met zijn computers en gitaren. Uiteindelijk geven ze samen een lekker rommelig concert, waarin ze hun smaken, stijlen en meningen bij elkaar proberen te brengen. 

Sombere gevoelens kunnen heel ingrijpend zijn, zeker als je ze voor jezelf houdt. De voorstelling spoort aan tot openhartigheid, want stil blijven is niet de oplossing.


Iedere bezoeker ontvangt een item met QR code die naar een website leidt met o.a. informatie over hulp, muziek van de voorstelling en format voor een groepsgesprek in de (mentor-)klas. Voor het onderwijs is een educatief pakket beschikbaar.

#OPENUP #mentalegezondheid #mentalhealth #jongeren #puber #jongeren #school #jeugdhulp #jeugdzorg


Aanrader voor jongeren en ouders en voor medewerkers uit jeugdzorg en onderwijs. Te zien in meerdere theaters en in te huren voor school of centra's voor jeugd en gezin - Marjan Adema, programmadirecteur Partners voor de Jeugd (LinkedIn)


Gisteravond een indrukwekkend theaterstuk mogen zien: Wat de f*ck is geluk, georganiseerd door de ouderraden van CSW Christelijke Scholengemeenschap Walcheren
Toorop, Van de Perre, Bestevaer en Vrijeschool. Liefdevol en met humor was de kwetsbaarheid voelbaar. Erkenning voor de machteloosheid van pubers en ouders, het heeft iets blootgelegd waar ik zelf nog naar op zoek was.

Een mooie manier om samen het gesprek aan te gaan met pubers en hun ouders. Omdat het onderwerp zó actueel is. Want wat past bij puberteit en wanneer moet je je echt zorgen maken? En wat dan…?
Het publiek was er even stil van… een verbindende stilte die het gesprek als vanzelf op gang bracht.

Echt een aanrader om Eigen Werk Theaterteam uit te nodigen op jouw school, in je gemeeente, je organisatie of club! Anne, Marike en Pieter: bedankt! - Ilonka Braamse-Izeboud, Jeugd- en Gezinsprofessional bij Gemeente Borsele (LinkedIn)


 


Gisteren  bij What the f*ck is geluk en we zijn nog steeds erg onder de indruk. Van het verhaal, de spelers, de muziek, de kunst en de liefde en integriteit waarmee dit gemaakt is. Een voorstelling die als mens en als moeder bij me zal blijven. - Sabrien Wegner


Wat een prachtige en indrukwekkende voorstelling; iets wat langere tijd in je gedachte blijft. - Nanette Farwerck Bergwerf


Adembenemende, diepgaande en fantastische muzikale voorstelling. Een echte aanrader! - Scarlett Noland


Ik heb genoten. Indringend portret van ouders en een kind dat niet spontaan vrolijk is. Met prachtig gitaarspel! - Cathina Alfacinha


Heeeeeel bijzondere show weer met het indringende verhaal van Piep die meer en meer angstig en depressief wordt. Niet weet wat ze wil of nodig heeft en 2 ouders die zich machteloos voelen en nagaan wat hun 'schuld' is geweest.. - Floor Tiddens


Gisteren naar de voorstelling geweest. We waren beide enthousiast en vonden het heel goed. Het is echt een voorstelling die gezien moet worden door jongeren, ouders en zorgverleners (die vaak denken dat ze alles weten...) - Marike R.


 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram