Out of the Blues

Theater over depressie

‘Als je maar gelukkig bent’, een zin die je niet meer kan horen als je depressief bent. Als somberheid en zinloosheid je leven overnemen, dan zijn zelfs de zonnestralen koud. Out of the Blues is een muzikale vertelling over de kwetsbaarheid van geluk en de impact van depressie.

Theatergroep Bint onderzoekt in deze voorstelling wat het is om een depressie te krijgen. De voorstelling is gemaakt op basis van interviews met volwassenen die in hun leven te maken hebben gehad met een depressie en wordt gespeeld door drie theatermakers die allemaal een persoonlijke binding met het onderwerp hebben.

Toepassing

Na het kijken van Out of the Blues gaat het publiek met elkaar in gesprek. Aan de hand van prikkelende stellingen en persoonlijke vragen word je uitgedaagd positie te kiezen over je eigen (on)geluksbeleving. Het delen van de persoonlijke ervaringen en een open gesprek zorgen voor (h)erkenning, begrip en zelfbewustzijn.

Theatergroep Bint

Twee betrokken theatermaaksters, Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes, die hun kennis en ervaring in de zorg en op communicatiegebied meenemen naar de theaterwereld. De voorstellingen van Bint worden altijd gecombineerd met een ontmoeting.

 


Fragment  Out of the blues

 


Recensies & reacties

“Tranen biggelden over mijn schaterlach. En mijn mond hing regelmatig open van verwondering.”
Klik om verder lezen en voor meer aanbevelingen.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram