Off Road

Voorstelling over AD(H)D

Veel zijwegen, ongebaande paden en ruig terrein, leven met AD(H)D in een notendop. Via al die afwijkende routes toch de weg door het leven vinden, OFF ROAD geeft een realistische inkijk in de belevingswereld van mensen met AD(H)D. Een dynamische multimediavoorstelling op basis van interviews met jongeren en volwassen met AD(H)D en de eigen ervaring van de acteurs.

Zo werkte Hetty Willems in de kinder- en jeugdpsychiatrie waarin ze veelvuldig contact had met zowel kinderen als ouders met ADHD. Daarbij heeft zij, net als medespeelster Bartelijn Ouweltjes, een partner met ADHD. De derde acteur is Bart Moser, hij heeft zelf ADD, waardoor de impact van de stoornis meer dan realistisch kan worden overgebracht op het publiek.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf twaalf jaar.

Toepassing

Na afloop van de voorstelling kan het OFF ROAD spel gespeeld worden in kleine groepjes.. Op een speelse en laagdrempelige manier raak je met elkaar aan de praat over je eigen kennis en ervaringen op het gebied van AD(H)D. Tijdens dit spel gaat het publiek aan de slag om zijn eigen route te bepalen. Wie kiest welke weg? Wie verlaat de gebaande paden, wie gaat off road? 

OFF ROAD is zeer goed inzetbaar op opleidingsinstituten, studiedagen & congressen, ouderavonden, buurthuisavonden en kleinere podia. De voorstelling is geschikt voor mensen die in het dagelijks leven met AD(H)D te maken hebben, zij het persoonlijk, zij het beroepsmatig.

Theatergroep Bint

De voorstellingen van theatergroep Bint zijn een vrijbrief om weer nieuwsgierig te mogen zijn. Om vragen te mogen stellen en onverwachte antwoorden te krijgen en te geven. Nieuwsgierigheid, plezier en energie zijn essentieel om tot een wezenlijke verbinding te komen.


Fragment uit OFF ROAD

‘Mensen zien niet dat ik druk ben. Maar in mijn hoofd daar wordt een marathon gelopen. En soms wel 5 tegelijk. Ik denk wel aan mijn huissleutels – vaak genoeg – maar niet op het moment dat ik de deur uit ga.’


Recensies & reacties

“Ik was erg onder de indruk van de voorstelling: met name vind ik het knap dat jullie erin geslaagd zijn met beperkte technische middelen een hele voorstelling op te bouwen. Het samenspel en de dialogen liepen ook erg goed. Ik vind dat jullie er vooral goed in geslaagd zijn de symptomen en de daar uit volgende handicap van ADHD goed uit te beelden en voor niet-ingewijden aanschouwelijk begrijpelijk te maken. Op die manier wordt heel duidelijk dat ADHD veel meer dan een mode-ziekte is.”
Drs. P.J.B.R. Carpentier, psychiater en programmaleider ADHD volwassenen, Reinier van Arkelgroep

"Volg de Impuls en komt dat zien!"
Recensie in Impulsief 2, 2012 en andere reacties

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram