Grutjes & Griesmeel

Theatervoorstelling ouderen

Een vrolijk en huiselijk theaterproject wat bestaat uit twee losse voorstellingen. In deel één maakt het publiek kennis met de dames en met elkaar. Er wordt ingegaan op thema’s als dromen en omgaan met teleurstellingen. Deel twee gaat over vriendschappen en afscheid nemen.

Toepassing

De voorstelling is erg geschikt voor kwetsbare doelgroepen, zoals eenzame ouderen, en kan worden ingezet om elkaar beter te leren kennen. Grutjes & Griesmeel duurt in totaal ongeveer 90 minuten; het voorstellingsdeel  duurt 50 minuten en het spel ongeveer 40 minuten.

Om de kosten beheersbaar te maken kan een woonzorgcentrum of ouderencentrum een beroep doen op het Premieplan van het Nationaal Ouderen Fonds.

Theatergroep Bint

Bint is in 2009 opgericht door twee betrokken theatermaaksters, Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes, die hun kennis en ervaring in de zorg en op communicatiegebied meenemen naar de theaterwereld. Bint werkt met een vaste formule. Eerst laten wij het publiek een herkenbare, laagdrempelige theatervoorstelling zien. Hierin vertellen wij een verhaal, een universeel verhaal, wat is ontstaan door het houden van interviews met ervaringsdeskundigen. Daarna geven wij ruimte voor het vertellen en delen van je eigen verhaal. Want verhalen verbinden.

Zo wil Bint stilstaan bij wezenlijke thema’s, ruimte maken voor gesprekken en voor het delen van bijzondere ervaringen.


Theatervoorstelling ouderen door theatergroep Bint


Recensies & Reacties

"De plezierige en herkenbare voorstelling had tot gevolg dat de gasten- op leeftijd- op een zeer open en onthullende manier over het eigen (prive-)leven spraken. Mevrouw Grutjes en mevrouw Griesmeel gingen hier zeer respectvol mee om. Het is een aansprekende voorstelling en erg vermakelijk."
Anne Minnema, teammanager De Heegt- Geffen

"Het spel vond ik zo herkenbaar! Je merkt toch dat de mensen hierdoor spontaan over hun leven gaan vertellen. Ze vinden het heel leuk als je vragen stelt over waar ze vandaan komen. Mensen willen dat graag delen met anderen."
Marion Bloem, activiteitenbegeleidster De Lindenboom- Ammerzoden

"In een goed gevulde zaal waren we vanmiddag getuige van een goed in elkaar zittende en vlekkeloos verlopende try out voorstelling van Grutjes & Griesmeel. Het stuk gaat over twee dames die een bijzondere brief krijgen waarmee hun leven op zijn kop komt te staan. In de voorstelling komen diverse herkenbare facetten van het wonen in een bejaardenhuis aan bod: het sluiten van vriendschappen, het socialiseren met andere bewoners, het hebben van onenigheid en hoe hiermee om te gaan. Het is een interactieve voorstelling waarbij het publiek betrokken wordt. Daar werd door diverse ouderen gretig gebruik van gemaakt!"
Jurgen Bommezijn, vrijwilliger Vathorst- Amersfoort

“Als de voorstelling afgelopen is, bekruipt mij een gevoel van spijt. Het is zo heerlijk om te kletsen over het leven en onze plannen. Leuk om elkaar eens beter te leren kennen.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram