Ga door

Voorstelling over reuma

Luchtig theater waarin de herkenbaarheid nooit heel ver weg is. Arno Setz belicht reuma van alle kanten, met als resultaat een afwisselende parade aan scènes en liedjes. De voorstelling is doorspekt met humor en absurditeit rondom reuma, waardoor er veel ruimte is voor relativering.

Toepassingen

Ga Door! heeft een duur van 30 minuten en is uitermate geschikt voor symposia en congressen. Maar ook op jubileums, patiëntendagen of in ziekenhuizen, de ouderenzorg, revalidatiecentra en eigenlijk alle locaties waar mensen regelmatig met reuma in aanraking komen, komt deze voorstelling goed uit de verf .


Fragment uit Ga Door!

 

Wanneer je altijd pijn hebt / geen medicijn is effectief

Je voelt je opgesloten / Zonder goed alternatief

Lijkt de regen aan te houden / En verliest de zon haar kleur

Blijf dan deze zin onthouden / lieve mensen ga maar door!

Zit je aan je stoel gekluisterd / Zijn je handen stroef en stram

Wordt er over je gefluisterd / Dat je niet echt veel meer kan

Vinden anderen je zielig / Wordt je gek van het gezeur

Blijf dan deze zin herhalen / Ga maar door!


Recensies & Reacties

“Het is niet toevallig dat we graag een optreden van Arno in ons jubileumprogramma opnamen. Al een aantal jaren terug wist hij met het programma ‘Doe maar deur’ de gezamenlijke Gelderse reumapatiëntenverenigingen te vermaken met zijn optreden in de grote (én volle) zaal van Musis Sacrum in Arnhem. Nu wij een aanleiding hadden om hem in het Nijmeegse uit te nodigen was die beslissing snel genomen. Opnieuw wist hij de aanwezigen, 250 in getal, merendeels reumapatiënten, te raken met zijn gevoelige, rake en herkenbare teksten. Wat ons betreft: Arno bedankt!  Beste groeten”
Jos Verstappen, RPV Nijmegen

“Het optreden is goed ontvangen en we waren verbaasd dat hij zo goed op de hoogte was van PD. Er is gelachen en meegezongen en de reacties achteraf van de deelnemers waren prima.”
Wilma Kilsdonk, Nederlandse Vereniging van Posttraumatische Dystrofie Patiënten

“Heel bijzonder, zonder het ‘te voelen’ het zo te kunnen verwoorden. Bedankt!”
Bea ter Maat, Aalten

“Super dat een lach en een traan zo samen kunnen gaan!!”
Wilma Spanjaard

“De spitsvondigheid, ad remheid en ironie op het thema ‘Verlies’, was en is leuk gevonden. Ga zo door, het zal voor ieder die met verlies te maken heeft een pleister op de wonden zijn. Charmant, fijngevoelig en nooit ‘erover’. Proficiat.”
Tine, Bierbeek, Belgie

“Heel verfrissend en knap. Vooral de liedjes raken je diep.”
M. Huistra, Amsterdam 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram