Stillen - film

De succesvolle theatervoorstelling Stillen – over leven met een eetstoornis – is verfilmd! De speelperiode van de voorstelling is afgelopen, maar op deze wijze kan iedereen met interesse in de thematiek toch kennis nemen van het inspirerende verhaal van Maartje Wikkerink. Maartje had zeven jaar lang een eetstoornis, anorexia met boulimische trekken. Haar hersteltraject verliep via opnames, medicatie, therapiën en wilskracht. Stillen is gebaseerd op dit eigen verhaal en interviews met ervaringsdeskundigen. Met behulp van getekende figuren, projecties, animaties en muziek worden in de film de verschillende fases van herstel belicht en wordt er perspectief geboden op een ander, beter leven. 

Reacties op de voorstelling:

“De voorstelling is volledig onsentimenteel. Met poppen, tekstborden, clownerieën en komische terzijdes roept Wikkerink niettemin een buitengewoon confronterend beeld op.”
Raymond van den Boogaard (NRC) 

“De naam staat voor het stillen van gevoelens, pijn en honger, niet om eten en afvallen. Het gaat ook over het vinden van je identiteit: wie ben ik zonder eetstoornis?”- Maartje in VIVA (2014)

“Zeer bijzondere voorstelling waarin de eetstoornis eindelijk eens vanuit begrip en hoop wordt benaderd. Vanuit kracht en kwaliteit. Een verhaal waaruit blijkt dat de eetstoornis leeft en wordt begrepen. Prachtig hoe de maakster (die zelf anorexia en boulimia heeft gehad) alle aspecten van de eetstoornis op integere en geloofwaardige manier neerzet. Dus voor iedereen die direct of indirect betrokken is. Die zichzelf wil herkennen en erkennen. Zou ik zeggen doen! Bijwonen!!” -Carmen van Netten, oprichter en directeur Human Concern

De film is beschikbaar als download (€ 7,50) en op dvd (€ 17,50). Je kunt deze bestellen door een mailtje te sturen aan jolanda@krachtvanbeleving.nl Vergeet niet te vermelden of je een download of een dvd wilt ontvangen.

Ook beschikbaar voor groepsvertoningen - desgewenst met Maartje en/of de regisseur. Dit kan natuurlijk ook als livestream.

Meer lezen over de voorstelling? klik hier

Verwoordenboek

Oordeelloos en verdiepend in gesprek gaan naar aanleiding van deze voorstelling wordt gestimuleerd door speciaal vervaardigde, begeleidende creatieve opdrachten. Download het Verwoordenboek voor groepen en voor thuis.

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram