Welkom in de wereld van verwarde mensen en vooroordelen

Zo normaal nog niet is een muzikale en beweeglijke voorstelling met liedjes, sketches en monologen over psychische/ psychosociale kwetsbaarheid. Theatermakers Arno Setz en Annemieke van Westerloo onderzoeken wat er gebeurt als je te maken krijgt met psychische problemen; die van jezelf of die van een ander. En wat doet het met de familie, de omgeving, de maatschappij?

Taboes en vooroordelen worden op humoristische wijze aan de kaak gesteld. En de acteurs ontregelen op aangename wijze de hoofden van het publiek en van zichzelf. Hoe normaal zijn de acteurs, hoe normaal zijn de toeschouwers? En wat is de norm voor normaal?

Voor iedereen die zich herkent in de DSM-5. Mocht je nog nooit van de DSM-5 gehoord hebben, dan moet je zeker komen!
Zo normaal nog niet - theater psychische kwetsbaarheid

Toepassing

De hoogst vermakelijke voorstelling geeft een goed beeld van het leven met een psychische kwetsbaarheid en nodigt uit tot discussie. Die discussie bevordert de openheid waardoor stigma’s wegvallen. De speelduur is ruim een uur maar kan ingekort worden. Accentverschillen en toevoegingen van scènes zijn in overleg mogelijk.

De voorstelling is in te zetten voor elke organisatie die zich bezighoudt met psychische problematiek, zij het als hoofdtaak, zij het zijdelings. Tevens inzetbaar op festivals, gelegenheden waar de stigmatisering wordt tegengegaan, cliëntenverenigingen, lotgenotengroepen, kortom, nagenoeg iedere groep mensen zal zich aangesproken voelen door deze voorstelling.


Reacties & recensies

“Een verrassende en boeiende voorstelling, die wist te raken en aan het nadenken zette. De afwisseling van theater en zang, luchtig en ernstig, is mooi in evenwicht.” – Sensoor

 

Calimero, de grondlegger van het wij-zij-denken

“Eigenlijk is Zo normaal nog niet een klein uur met bijna twintig korte hoogtepunten. Freek in het wild die op zoek gaat naar de normale mens, priester gezang van Setz en ‘Ik heb een gat in mijn cv door een depressie’ op de wijs van het feestnummer ‘Er staat een paard in de gang’. Toch krijgt één bn’er er wel van langs: Calimero, de grondlegger van het wij-zij-denken….” Recensie Edese Post, klik om verder te lezen

Speels en authentiek

“Op een speelse en authentieke wijze sleepten de acteurs het publiek mee op het druk bezochte symposium rondom ervaringsdeskundigheid te Halsteren. Zij maakten heel voelbaar hoe het is om te leven met angst en daarop aangekeken te worden. Beweeglijk, muzikaal, en met veel interactie met de zaal kwam het thema in hun spel volop tot leven.”
Patrick Knapen, psychiater

Dat het er gewoon mag zijn

“Vandaag naar Zo normaal nog niet, het was echt een eye-opener en ontroerend.”

“Dat eigenlijk iedereen met problemen worstelt en niemand normaal is. En dat dat er gewoon mag zijn en we eigenlijk op moeten houden met perfect willen zijn, maar gewoon mogen zijn zoals we zijn, die boodschap had mijn dochter (met ASS) er ook uit gepakt en dat vond ik zelf super, mooi dat theater dat met je doet !!!”

“In onze rationele samenleving zijn dit soort voorstellingen misschien wel de beste manier om mensen na te laten denken over gevoel en beleving. Chapeau!”

“Er was van alles wat aanwezig: humor, realiteit, korreltje zout, sarcasme, emotie… en de liedjes waren prachtig!”