Wat de F*ck is geluk

Een vrolijke, verrassende, humorvolle, kwetsbare, soms confronterende muziektheatervoorstelling voor pubers, jongvolwassenen en hun ouders. 

Over een gezin dat worstelt met de depressie van de puberdochter. Elk gezinslid zoekt naar woorden om zich te uiten en naar de noten en de beat die daarbij horen. 
Dochter Piep verbergt haar somberheid. Soms gaan de remmen los. Dan zingt ze als een waterval. De moeder, een energiek dansende vrouw, wil haar dochter laten vliegen – wat meestal niet lukt. En vader is niet zo van de emoties, die is druk met zijn computers en gitaren. Uiteindelijk geven ze samen een lekker rommelig concert, waarin ze hun smaken, stijlen en meningen bij elkaar proberen te brengen. 

Sombere gevoelens kunnen heel ingrijpend zijn, zeker als je ze voor jezelf houdt. De voorstelling spoort aan tot openhartigheid, want stil blijven is niet de oplossing.


Iedere bezoeker ontvangt een item met QR code die naar een website leidt met o.a. informatie over hulp, muziek van de voorstelling en format voor een groepsgesprek in de (mentor-)klas. Voor het onderwijs is een educatief pakket beschikbaar.
#OPENUP


Regie: Esther Scheldwacht en Carlo Scheldwacht.

Tekst: Saskia Goldschmidt en Pieter Tiddens

Dramaturgie: Corien Baart

Muzikale Leiding: Ronald Schmitz

Compositie: Moos de Walle en Pieter Tiddens

Decor: Ellen Klever

Spel: Marike van Weelden, Anne Meijer,  Pieter Tiddens
Met virtuele bijdrage van jongeren met en zonder diagnose

Speelperiode vanaf oktober 2022