Theater over depressie

‘Als je maar gelukkig bent’, een zin die je niet meer kan horen als je depressief bent. Als somberheid en zinloosheid je leven overnemen, dan zijn zelfs de zonnestralen koud. Out of the Blues is een muzikale vertelling over de kwetsbaarheid van geluk en de impact van depressie.

Theatergroep Bint onderzoekt in deze voorstelling wat het is om een depressie te krijgen. De voorstelling is gemaakt op basis van interviews met volwassenen die in hun leven te maken hebben gehad met een depressie en wordt gespeeld door drie theatermakers die allemaal een persoonlijke binding met het onderwerp hebben.

Toepassing

Na het kijken van Out of the Blues gaat het publiek met elkaar in gesprek. Aan de hand van prikkelende stellingen en persoonlijke vragen word je uitgedaagd positie te kiezen over je eigen (on)geluksbeleving. Het delen van de persoonlijke ervaringen en een open gesprek zorgen voor (h)erkenning, begrip en zelfbewustzijn.

Theatergroep Bint

De nieuwsgierigheidsprikkelaars en verbindingsschakelaars van Theatergroep Bint leggen zelf kort uit wat hun motivatie is:

“Wij geloven dat je af en toe moet stil staan om weer vooruit te kunnen. Stil staan bij wie je bent, wat je hebt of wat je wilt. Bij de omgeving waar in je leeft. Dat is wat Bint wil bereiken. Mensen stil laten staan bij wezenlijke thema’s door middel van theater, ruimte bieden voor gesprekken en het delen van bijzondere ervaringen.”

Andere voorstellingen van Theatergroep Bint


Fragment  Out of the blues

 


Recensies & reacties

“Tranen biggelden over mijn schaterlach. En mijn mond hing regelmatig open van verwondering.”
Klik om verder lezen en voor meer aanbevelingen.