Niet doorvertellen...

Een nieuwe voorstelling van Jonge Klei

Terwijl de succesvolle voorstelling voor volwassenen Waar geen woorden voor zijn over seksueel misbruik bij kinderen nog speelt, zijn de makers van Jonge Klei nu bezig met een theaterproject voor kinderen waarin geheimen centraal staan. Het idee is voortgekomen uit onze constatering dat de geheimen rond seksueel misbruik vaak nog zwaarder zijn dan het misbruik zelf.

In Niet doorvertellen … komen allerlei geheimen aan bod: Fijne en nare, grote en kleine, beschimmelde en verse. Sommige geheimen kunnen aangename verrassingen worden, andere sleep je met je mee en zou je het liefst willen delen in de hoop op een oplossing. Dat kan alleen met iemand die je vertrouwt want geheimen doorvertellen is het naarste wat iemand kan doen.

Niet doorvertellen…  wordt een beeldende en muzikale voorstelling vol geheimdozen die bewaard worden door een geheimkundige. Op een dag wordt de geheimkundige geconfronteerd met een doos die hij niet kan plaatsen. Er komt iemand uit die de anders zo stille geheimplaats in beweging brengt. Geheimen beginnen zich te roeren en tikken de tijd van geheim weg. Door de geheimplaats beginnen letters rond te springen die ooit achter slot en grendel zaten. Heeft de geheimkundige zelf ook een geheim?

Jonge Klei wil met deze bij tijd en wijle hilarische voorstelling kinderen laten nadenken over het hebben van een geheim.  Soms schaam je je voor iets wat helemaal niet nodig is. Delen kan opluchten maar ook consequenties hebben.  Geheimen kunnen ook spannend en leuk zijn zoals het bouwen van een geheime hut.

Niet doorvertellen… voor kinderen vanaf zes jaar komt uit op 30 oktober 2024 tijdens Puppet International in Meppel.

Niet doorvertellen

Interesse?

Neem voor meer informatie en boekingen contact op:
Stichtingjongeklei@gmail.com
"
Omdat kinderen moeten leren dat je sommige geheimen echt niet voor jezelf kan houden!
"
Jolanda Seinen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram