Langer thuis

De voorstelling begint met oude Hendrik en zijn buurvrouw Karin. Karin maakt zich zorgen om Hendrik en biedt hulp aan. Ondanks herhaald aandringen blijft Hendrik dit weigeren totdat….

Naar aanleiding van dit verhaal, komen de deelnemers met eigen ervaringen en dilemma’s die ter plekke verwerkt worden in korte maar krachtige scènes, muziek en veelzeggende cartoons (terugspeeltheater).

Dan maakt het publiek kennis met Gerda, een dame op leeftijd die met haar gezondheid begint te kwakkelen. Het maakt haar boos en verdrietig dat allerlei taken zoals schoonmaken niet meer goed lukken. Ze blijft het proberen. Haar zoon Anton vindt dat ze daarbij onverantwoorde risico’s neemt. Gerda vindt dat hij zich met zijn eigen zaken moet bemoeien en zijn hulp wil ze zeker niet! "nee, dat wil ik gewoon niet. Jij hebt al zo’n druk leven, met je eigen bedrijf en je activiteiten op de voetbalvereniging…. En daarbij…. Jij en schoonmaken?! Nou dat dacht ik niet….!”

Spelleider Paulien gaat in gesprek met de zaal. Hoe zou dit gesprek anders gevoerd kunnen worden?  Wie herkent zich in Anton of juist in Gerda?  Wat kan Anton doen ? 

De verschillende oplossingen en ideeën worden uitgeprobeerd in de scène (regietheater). 

In het laatste deel gaan de deelnemers buzzen (onderling in gesprek met iemand die ze nog niet kennen) over welke hulp ze zelf zouden kunnen gebruiken én welke hulp ze zelf kunnen bieden. Wat zou nodig zijn om hulp/ondersteuning te durven vragen?

Het programma werd afgesloten met een passend gedicht.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram