Theatervoorstelling over de dood

In de Gloria is een intieme voorstelling over de dood. Het enige wat we zeker weten in het leven, is dat we dood gaan en toch hebben we het er niet vaak over. Angst voor de dood is zelfs een van de meest voorkomende angsten. Wat zou het opleveren als we die angst onder ogen zouden komen? En waarom hebben we het eigenlijk liever niet over de dood?

In de Gloria is een onderzoekende voorstelling gemaakt op basis van gesprekken met ouderen en met mensen die in hun werk (dagelijks) met de dood te maken hebben. Aan de voorstelling werkte een groep 65+ers mee die hun verhaal vertellen. De oudste actrice is 87 jaar.

Ondanks het serieuze onderwerp, is In de Gloria een grappige voorstelling. De vele ontroerende momenten laten je nadenken over je eigen dood én ook over je eigen leven

Toepassing

Na afloop van de voorstelling gaat het publiek in kleine groepjes aan de slag met de Lang zullen ze levensvragen. Dit zijn prikkelende, praktische en filosofische vragen om met elkaar in gesprek te raken over het leven en over de dood.

Tevens is er de mogelijkheid om deze voorstelling zelf te maken met een groep ouderen binnen een instelling, binnen het project Lang zullen ze leven.

Theatergroep Bint

De voorstellingen van theatergroep Bint zijn een vrijbrief om weer nieuwsgierig te mogen zijn. Om vragen te mogen stellen en onverwachte antwoorden te krijgen en te geven. Nieuwsgierigheid, plezier en energie zijn essentieel om tot een wezenlijke verbinding te komen.


In de Gloria - Theatervoorstelling over de dood