Theatervoorstelling over de dood

In de Gloria is een intieme voorstelling over de dood.

Het enige wat we zeker weten in het leven, is dat we dood gaan en toch hebben we het er niet vaak over. Angst voor de dood is zelfs een van de meest voorkomende angsten. Wat zou het opleveren als we die angst onder ogen zouden komen? En waarom hebben we het eigenlijk liever niet over de dood?

In de Gloria is een onderzoekende voorstelling gemaakt op basis van gesprekken met ouderen (66 tot 87 jaar) en met mensen die in hun werk (dagelijks) met de dood te maken hebben. Dit is terug te zien in de voorstelling middels videobeelden.

Ondanks het serieuze onderwerp, is In de Gloria een grappige voorstelling. De vele ontroerende momenten laten je nadenken over je eigen dood én ook over je eigen leven

Toepassing

Geschikt voor een brede doelgroep van jong tot oud. Na afloop van de voorstelling gaat het publiek in kleine groepjes aan de slag met de Lang zullen ze levensvragen. Dit zijn prikkelende, praktische en filosofische vragen om met elkaar in gesprek te raken over het leven en over de dood.

Theaterproject ‘Lang zullen ze leven’

Een theaterproject  met 65+ers in de sfeer van In de gloria. Het theatergezelschap strijkt neer in een verzorgingshuis, maakt kennis met de bewoners en medewerkers en hun verhalen. Deze verhalen worden gebruikt in de voorstelling. Tijdens de reis van hun leven vertellen, spelen en zingen 65+ ers en Bint-acteurs persoonlijke verhalen over hun leven, ouder worden, afscheid nemen en de dood. Op humoristische en herkenbare wijze nemen ze het publiek mee op een avontuurlijke reis, waarvan niemand weet waar die gaat eindigen.

Theatergroep Bint

Bint is in 2009 opgericht door twee betrokken theatermaaksters, Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes, die hun kennis en ervaring in de zorg en op communicatiegebied meenemen naar de theaterwereld.


In de Gloria - Theatervoorstelling over de dood