Theatervoorstelling psychische kwetsbaarheid

Stel je voor: een leven dat als een film aan je voorbij trekt. Beeld je in: pech, geluk, verbinding, eenzaamheid, psychische kwetsbaarheid en gezond verstand. En welke rol heb jij als toeschouwer?

Mirjam Giphart maakte een verbeeldende voorstelling met interactie, gebaseerd op haar leven, waarbij duidelijk wordt dat pech en geluk een groot effect op kwaliteit van leven hebben. Een levensverhaal getekend door psychische kwetsbaarheid, dat zich ontvouwt als herstelverhaal, waarbij vooroordelen en emotie niet geschuwd worden. De uiteindelijke boodschap is er een van hoop.

Toepassing

Herstellen doe je niet alleen wil verbinden en bewustmaken. De voorstelling is met name geschikt voor mensen die zelf direct of indirect met  de geestelijke gezondheidszorg in aanraking zijn gekomen.

In het nagesprek behorende bij de voorstelling is er voor iedereen de ruimte om verbinding te maken, zowel op professioneel als op privégebied.

Ook beschikbaar als Theater met bagage.

Mirjam Giphart
Mirjam, een kleurrijk persoon met veel beeldende talenten, heeft na een lange worsteling met haar emoties en onzekerheid op latere leeftijd haar weg gevonden. Ze werkt als ervaringsdeskundige met een brede doelgroep, waar haar belangrijkste doel hetzelfde is als van haar voorstelling: de verbinding van mens tot mens maken. Haar acteertalent heeft ze ontwikkeld bij De Firma Zorgbehang. Het maakt dat zij in haar voorstelling haar herstelverhaal zo weet te brengen dat bijna iedereen erdoor geraakt wordt. Daarbij is het voor velen herkenbaar, ook voor degenen die geen psychische kwetsbaarheid hebben. Haar zorg voor haar medemens komt het meest tot zijn recht in de belangrijkste rol in haar leven: die van moeder en oma.


Herstellen doe je niet alleen - Theatervoorstelling psychische kwetsbaarheid door Mirjam Giphart


Reacties

Vier de verschillen – april 2018

“Hierna met zijn allen naar de One-woman-show van Mirjam Giphart. ‘Herstellen doe je niet alleen’, ook het beleven van deze voorstelling niet; adembenemend, mooi, emotie, luisteren, voelen…applaus! Er werd veel en lang over nagepraat! Gelukkig hadden we lunchpauze.”  – fragment uit verslag Jan Anne Kalkhoven * verder lezen