Theatervoorstelling psychische kwetsbaarheid

Stel je voor: een leven dat als een film aan je voorbij trekt. Beeld je in: pech, geluk, verbinding, eenzaamheid, psychische kwetsbaarheid en gezond verstand. En welke rol heb jij als toeschouwer?

Mirjam Giphart maakte een verbeeldende voorstelling met interactie, gebaseerd op haar leven, waarbij duidelijk wordt dat pech en geluk een groot effect op kwaliteit van leven hebben. Een levensverhaal getekend door psychische kwetsbaarheid, dat zich ontvouwt als herstelverhaal, waarbij vooroordelen en emotie niet geschuwd worden. De uiteindelijke boodschap is er een van hoop.

Toepassing

Herstellen doe je niet alleen wil verbinden en bewustmaken. Bij onderwijsinstellingen op het gebied van zorg en welzijn, bij ggz-instellingen, maar ook voor bijvoorbeeld huisartsen of andere professionals. De voorstelling gaat verder dan dat, ook in de theaters wil Mirjam de verbinding leggen. Want niet alleen mensen met een psychische aandoening zijn bekend met stigma en zelfstigma, met eenzaamheid en heftige levenservaringen.

In het nagesprek behorende bij de voorstelling is er voor iedereen de ruimte om die verbinding te maken, zowel op professioneel als op privégebied.

Ook beschikbaar als Theater met bagage.

Mirjam Giphart
Mirjam, een kleurrijk persoon met veel beeldende talenten, heeft na een lange worsteling met haar emoties en onzekerheid op latere leeftijd haar weg gevonden. Ze werkt als ervaringsdeskundige met een brede doelgroep, waar haar belangrijkste doel hetzelfde is als van haar voorstelling: de verbinding van mens tot mens maken. Haar acteertalent heeft ze ontwikkeld bij De Firma Zorgbehang. Het maakt dat zij in haar voorstelling haar herstelverhaal zo weet te brengen dat bijna iedereen erdoor geraakt wordt. Daarbij is het voor velen herkenbaar, ook voor degenen die geen psychische kwetsbaarheid hebben. Haar zorg voor haar medemens komt het meest tot zijn recht in de belangrijkste rol in haar leven: die van moeder en oma.


Herstellen doe je niet alleen - Theatervoorstelling psychische kwetsbaarheid door Mirjam Giphart