Theater over het werken in een zorginstelling

Het verhaal van twee verpleegkundigen. De één een rot in het vak, de ander groen als gras. Hoe om te gaan met werkdruk, burn-out, perfectionisme en elkaar? Een door de actualiteit ingehaalde voorstelling, zelden zo relevant geweest. Een zeer herkenbare voorstelling met veel humor voor zij die professioneel werken in de zorg.
Gras is een voorstelling van 45 minuten.

Toepassingen

Gras is geschikt voor verpleging en verzorging. Het is relatief eenvoudig om de voorstelling aan te passen c.q. uit te breiden met thema’s die voor uw organisatie of bijeenkomst relevant zijn. Zo is de voorstelling ook geschikt te maken voor thuiszorg, mantelzorg of ouderenzorg en uit te breiden met een (filosofisch) groepsgesprek of theaterworkshop.

Wilt u weten of Gras geschikt is voor uw project of evenement? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Coup Cura, Theater-op-maat-groep

Coup Cura pleegt een theatrale coup bij bedrijven en instellingen. Door middel van theater verrassen ze de toeschouwers en leggen patronen bloot, om de weg vrij te maken de patronen te doorbreken. Cura staat voor ‘helend’; het gezamenlijk meemaken van een theatrale coup werkt verbindend, het is een opening tot gesprek. Coup Cura is altijd op zoek naar de oprechte ontmoeting die inspireert en de deelnemers op een andere, nieuwe wijze laat kijken naar hun dagelijks werk.


Trailer van Gras


Recensies & reacties

“Een hilarische voorstelling die balanceert tussen humor en realiteit.”
Bianca Vos, manager pediatrie Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Gras was voor ons de ideale kick-off voor de vitaliteitsweek en medewerker enquête. Het uitvergroten van herkenbare werksituaties vormde een prima brug naar de eigen verantwoordelijkheid om grenzen te stellen en de eigen vitaliteit te bewaken. Met humor, timing en ontroerende momenten wisten de spelers het publiek mee én volledig stil te krijgen. Het bespreekbaar maken van vaste werkwijzen en oplossingen bedenken door je blik te vergroten, vormde een mooie opstap naar de medewerker enquête. Met humor, timing en ontroerende momenten wisten de speelsters het publiek mee én volledig stil te krijgen. De discussie na afloop was levendig en zorgde voor een gepaste afsluiting.”
Joost de Bie, adviseur veilig & vitaal werken Waterlandziekenhuis

Gras is komisch en serieus tegelijk. Het geeft op een heel toegankelijke wijze de dilemma’s waar verpleegkundigen in hun dagelijks werk mee te maken hebben weer.”
Tessa Scheffer, marketing en communicatie Sint Lucas Andreas Ziekenhuis