In Gras maak je kennis met verpleegkundige Margriet: een rot in het vak, met eeltige handen en een hart van goud. Ze doet er alles voor haar 16 patiënten te laten stoppen met mekkeren en van grijs weer lichtroze te kleuren. Intussen word ze regelmatig door God gebeld die haar wijst op de toch wel trage genezing van haar patiënten en ervan baalt zijn kostbare belminuten aan haar te moeten besteden. Door de hoge werkdruk is Margriet vergeten welk seizoen het is, hoe lang ze ook al weer werkt, en wie ze is.

Dan staat er een nieuwe verpleegkundige voor de deur, ze is zo groen als gras. Zou ze hulp kunnen accepteren van dit meisje dat op haar naaldhakken staat als een wankel kalf? Wanneer er meer patiënten bijkomen en ze door hen verzocht wordt haar lunch te delen komen de verhoudingen op scherp te staan.

Aanpassingen en uitbreidingen

Het is relatief eenvoudig om de voorstelling aan te passen c.q. uit te breiden met thema’s die voor uw organisatie of bijeenkomst relevant zijn. Zo is de voorstelling ook geschikt te maken voor  thuiszorg, mantelzorg of ouderenzorg. en uit te breiden met een (filosofisch) groepsgesprek of theaterworkshop.

 


tags;

Verpleging, verzorging, mantelzorg, ouderenzorg, dag van de verpleging, verpleegkundige, werkdruk