De Verwanten

Met verdiepend impactprogramma

In De Verwanten nemen vier spelers met een licht verstandelijke beperking je mee in hun wereld. We leren hun verlangens kennen, hun dromen, we komen erachter hoe het was in de isoleercel, hoe belangrijk het is als er net die ene hulpverlener is die je echt ziet, hoe je soms dingen gaat kopen als je je niet goed voelt. Hoe belangrijk het is om je verwant te voelen met anderen. Hoe je dan minder alleen bent. Het is een eerlijk en ontroerend portret. Als toeschouwer gaat er een wereld voor je open waarvan je misschien niet wist hoe je ertoe te verhouden, of, hoe rijk deze eigenlijk is.

Er zou een arm om je heen geslagen moeten worden.
Er zou tegen je gezegd moeten worden dat je het wél kan.
Er zou vrede moeten zijn.
Er zou iemand moeten zijn die goeiemorgen tegen je zegt.
Er zou iemand moeten zijn met wie je samen kunt eten
of die je kunt bellen, gewoon zomaar, om even ‘hoi’ te zeggen.
Er zou gevraagd moeten worden: ‘hoe gaat het met je?’
En het antwoord mag eerlijk zijn.

Theatergezelschap Gehring en Ketelaars (G&K) en de LFB (landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking) laten horen, zien en voelen dat mensen met een verstandelijke beperking voor zichzelf kunnen spreken. En dat ze een eigen, unieke stem hebben.

Verdiepingsprogramma

De Verwanten is een viering van het anders zijn en tegelijkertijd een moment om stil te staan bij de kloof die er vaak is tussen mensen met en zonder beperking. In een verdiepingsprogramma na afloop van de voorstelling nodigen we het publiek uit zich nog meer open te stellen.

#verstandelijkebeperking #nah #LFB #VGZ #speciaalonderwijs #zorgopleiding

Reacties en aanbevelingen

"Grijpt bij de keel en ontroert"- VGN

"Herkenbaar, hartverscheurend én vol humor"- ervaringsdeskundige

"Iedereen moet dit zien!"- VWS

"Viering van het anders zijn"- RTV Oost

Interesse?

Neem voor meer informatie en boekingen contact op:
Anne Gehring 06 47400114
info@gehringenketelaars.nl
"
De Verwanten en het nagesprek zijn een fantastische manier om het begrip voor mensen met een beperking te vergroten door het leven vanuit het perspectief van de acteurs te zien. Niet door over deze groep te praten, maar mét hen.
"
Jolanda Seinen
Credits Spel: Milan Dorreboom | Maria Baltag | Ivo de Graad | Lindsey Leijs | Regie: Anne Gehring | Vera Ketelaars | Techniek: Eddy Konijn | Spelersbegeleiding: Ineke Wolters | Tekst: Vera Ketelaars ism de spelers | Artistiek advies: Minou Bosua | Vormgeving: Annika Leeuwenkuijl Met ondersteuning van: LFB, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting De Zaaier, Gemeente Hof van Twente, Werkplaats Diepenheim. Partners: Vilans, VGN, Movisie en de Week van de Toegankelijkheid. Muziek: Mark Nieuwenhuis PR: Vanessa Jorissen | Mireille de Beer Durand | Idman Nur Creatief producent: Mirjam Groot Beumer Promotiebeeld: Sophie ten Wolde, SOOF.design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram