CONTROL ALT DELETE

Theater in scènes en sketches over dwang

Dit beeldende theaterstuk toont dwang in al haar gedaantes. De scheidslijn tussen een eigenaardigheidje en een stoorzender blijkt dun maar essentieel. In deze voorstelling gaan de acteurs van De Firma Zorgbehang op zoek naar hun controlepunt. Aan de hand van vele scènes en sketches laten de theatermakers controle in allerhande gedaantes voorbij komen. Door constante wisselingen in personages, scènes en situaties vergt de voorstelling het loslaten van de standaardverhaallijn. Het kijken is dus al een eerste vorm van het loslaten van controle.

Theater over dwang door De Firma Zorgbehang

Toepassing

CONTROL ALT DELETE is overal inzetbaar en voor iedereen, want iedereen is wel eens bang de controle te verliezen. De voorstelling heeft een duur van 55 minuten maar is ook te boeken als voorstelling van 20 minuten.

De Firma Zorgbehang

Gedreven semi-professionele acteurs die zich laten inspireren door eigen ervaringen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. De voorstellingen zijn realistisch, taboedoorbrekend, interdisciplinair en invoelbaar. De Firma Zorgbehang wil zo de beeldvorming rondom psychiatrie en diversiteit verbeteren.

De Firma Zorgbehang is tevens inzetbaar voor ontvangsttheater, pauze acts of workshops. Zie ook  Subjectief getekend en Voor de kiezen.

 



Recensies & reacties

Dwang herkenbaar neergezet

“Het stuk is tegelijkertijd absurdistisch en realistisch en daarmee behoorlijk confronterend. Zelfs voor mij – ik heb geen dwang, maar ben een typische angstlijder – zijn er meerdere momenten waarop ik iets moet wegslikken. Dat komt voornamelijk om ik precies dát vormgegeven zie wat ik zelf ook voor geen meter begrijp en wat ook nog eens best lastig uit te leggen valt aan derden. Dingen als de onmacht die iemand met dwang ervaart, het verschil tussen de buiten- en de binnenwereld dat geschetst wordt en het gegeven dat de dwangpatiënt zich gekooid voelt door zijn stoornis komen emotioneel behoorlijk bij me binnen.”
Aldus een redacteur van VIZIER, magazine van de Angst, Dwang en Fobie stichting

Klik hier om het hele artikel te lezen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram