Stillen

Theater over eetstoornissen

Stillen is een theatervoorstelling over eetstoornissen, de zoektocht naar identiteit en de weg naar herstel. Met behulp van getekende figuren, projecties, animaties en muziek vertelt Stillen een verhaal over irreële gedachten en gevoelens en het overwinnen van angsten om de grip op het leven weer terug te krijgen zonder eetstoornis.

In Stillen worden de verschillende fases van herstel belicht en wordt er perspectief geboden op een ander, beter leven. Stillen gaat over goed genoeg zijn, triggers, hoop en vinden wat je vervult. Tevens is de voorstelling een pleidooi om de persoon achter de eetstoornis te blijven zien en wordt de kwetsbare balans tussen vasthouden en loslaten tussen de omgeving en de persoon met de eetstoornissen inzichtelijk.

Verfilming

De speelperiode is afgelopen maar het theaterstuk is verfilmd.  De film is goed in te zetten voor de bespreekbaarheid van eetstoornissen in kleinere groepen of de intiemere setting van de familie. Bekijk de film via deze link. Op aanvraag kan de acteur of regisseur aanwezig zijn als gespreksleider.

Creatieve verwerking bij Stillen

Oordeelloos en verdiepend in gesprek gaan naar aanleiding van deze voorstelling wordt gestimuleerd door speciaal vervaardigde, begeleidende creatieve opdrachten. Download het Verwoordenboek voor groepen en voor thuis.

Download onze  lesbrief voor VO/MBO.

Maartje Wikkerink

 “Ik wilde heel graag ergens goed in zijn. Afvallen kon ik als de beste.”

Zeven jaar lang had theatermaker Maartje Wikkerink een eetstoornis, anorexia met boulimische trekken. Haar hersteltraject verliep via opnames, medicatie, therapiën en wilskracht. De theatervoorstelling Stillen is gebaseerd op dit eigen verhaal en interviews met ervaringsdeskundigen.

Klik om een uitgebreid interview met Maartje te beluisteren.Reacties & recensies

"De voorstelling is volledig onsentimenteel. Met poppen, tekstborden, clownerieën en komische terzijdes roept Wikkerink niettemin een buitengewoon confronterend beeld op."
Raymond van den Boogaard (NRC)

meer reacties….

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram