Stillen

Theater over eetstoornissen

Stillen - Theater over eetstoornissenStillen is een theatervoorstelling over eetstoornissen, de zoektocht naar identiteit en de weg naar herstel. Met behulp van getekende figuren, projecties, animaties en muziek vertelt Stillen een verhaal over irreële gedachten en gevoelens en het overwinnen van angsten om de grip op het leven weer terug te krijgen zonder eetstoornis.

In Stillen worden de verschillende fases van herstel belicht en wordt er perspectief geboden op een ander, beter leven. Stillen gaat over goed genoeg zijn, triggers, hoop en vinden wat je vervult. Tevens is de voorstelling een pleidooi om de persoon achter de eetstoornis te blijven zien en wordt de kwetsbare balans tussen vasthouden en loslaten tussen de omgeving en de persoon met de eetstoornissen inzichtelijk.

Toepassing

Stillen is gemaakt voor iedereen die in het dagelijks leven met een eetstoornis te maken heeft gehad, zij het persoonlijk, zij het professioneel. Doordat er bij deze voorstelling veel aandacht is besteed aan de artistieke vorm is Stillen ook interessant voor de theaterliefhebber die geen binding heeft met het thema.

Van het theaterstuk is ook een verfilming gemaakt, deze is als dvd en als download te koop. De film is goed in te zetten voor de bespreekbaarheid van eetstoornissen in kleinere groepen of de intiemere setting van de familie.

Creatieve verwerking bij Stillen

Oordeelloos en verdiepend in gesprek gaan naar aanleiding van deze voorstelling wordt gestimuleerd door speciaal vervaardigde, begeleidende creatieve opdrachten. Download het Verwoordenboek voor groepen en voor thuis.

Op school

De voorstelling is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar en kan betaald worden via de Cultuurkaart.  Download onze  lesbrief voor VO/MBO.

Maartje Wikkerink

 “Ik wilde heel graag ergens goed in zijn. Afvallen kon ik als de beste.”

Zeven jaar lang had theatermaker Maartje Wikkerink een eetstoornis, anorexia met boulimische trekken. Haar hersteltraject verliep via opnames, medicatie, therapiën en wilskracht. De theatervoorstelling Stillen is gebaseerd op dit eigen verhaal en interviews met ervaringsdeskundigen.

Klik om een uitgebreid interview met Maartje te beluisteren.Reacties & recensies

"De voorstelling is volledig onsentimenteel. Met poppen, tekstborden, clownerieën en komische terzijdes roept Wikkerink niettemin een buitengewoon confronterend beeld op."
Raymond van den Boogaard (NRC)

meer reacties….

Stillen - Theater over eetstoornissen

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram