Theater met bagage

Na afloop van onze voorstellingen willen mensen vaak graag nog even napraten met vrienden, familie en andere toeschouwers.  Of juist met mensen die de voorstelling niet gezien hebben. 
 
Dat napraten is niet alleen prettig maar heeft ook andere voordelen. In gesprek gaan over de beleving van psychische gezondheid leidt tot openheid en begrip.

Bij Theater met bagage krijgt het publiek nu niet alleen figuurlijk bagage mee (door de beleving) maar ook letterlijk in de vorm van een mooie selectie kaarten.  Met de spelkaarten afkomstig uit het spel Een steekje los? ga je op speelse wijze in gesprek over het thema van de voorstelling.

Voorbeeld Vind je het gek!

De kaarten zijn gedrukt op ansichtkaartformaat  en bij sommige voorstellingen zijn ook de handige kleine blikje, de zogenaamde Blikvangers, beschikbaar.

5 blikvangers steekje los

De kaarten bevatten prikkelen vragen en stellingen die op verschillende manieren ingezet kunnen worden bij binnenkomst van de toeschouwers en/of bij de nabespreking. Na afloop mogen de kaarten mee naar huis genomen worden zodat het gesprek later voortgezet kan worden, óók met mensen die de voorstelling zelf niet gezien hebben.


 Theater met bagage is een gezamenlijk initiatief van Stichting de Bagagedrager en Kracht van Beleving, mede mogelijk gemaakt door de Dokter Wittenberg Stichting en Stichting Woudsend anno 1816.
logo bagagedrager

Toepassing

Theater met bagage is beschikbaar bij:

Vind je het gek!

Herstellen doe je niet alleen

Stillen

Hou me Los

CONTROL ALT DELETE 

Bovenkamer

Tafel van twee 

Helderman 

Subjectief getekend 

Daarnaast kan theater met bagage  gecombineerd worden met terugspeeltheater.
Theater met bagage is opgenomen in de methodiekenmap GGZ zonder Stigma. Voor informatie zie Stigmatools in de praktijk.

Uitwerking

We denken graag mee over de juiste toepassingsvorm voor iedere gelegenheid. Neem contact op voor een voorstel op maat inclusief tarief.

Speellijst