Theater met bagage

Na afloop van onze voorstellingen willen mensen vaak graag nog even napraten met vrienden, familie en andere toeschouwers.  Of juist met mensen die de voorstelling niet gezien hebben. 
 
Dat napraten is niet alleen prettig maar heeft ook andere voordelen. In gesprek gaan over de beleving van psychische gezondheid leidt tot openheid en begrip.
Bij Theater met bagage krijgt het publiek nu niet alleen figuurlijk bagage mee (door de beleving) maar ook letterlijk in de vorm van een mooie selectie kaarten.  Met de spelkaarten afkomstig uit het spel Een steekje los? ga je op speelse wijze in gesprek over het thema van de voorstelling.

De kaarten zijn gedrukt op ansichtkaartformaat  en bij sommige voorstellingen maken gebruik van handige kleine blikje, de zogenaamde Blikvangers.

5 blikvangers steekje los

De kaarten bevatten met prikkelen vragen en stellingen die op verschillende manieren ingezet kunnen worden bij binnenkomst van de toeschouwers en/of bij de nabespreking. Na afloop mogen de kaarten mee naar huis genomen worden zodat het gesprek later voortgezet kan worden, óók met mensen die de voorstelling zelf niet gezien hebben.


 Theater met bagage is een gezamenlijk initiatief van Stichting de Bagagedrager en Kracht van Beleving/ STZW, mede mogelijk gemaakt door de Dokter Wittenberg Stichting en Stichting Woudsend anno 1816.
logo bagagedrager

Toepassing

Theater met bagage is beschikbaar bij Stillen,  Hou me Los,  CONTROL ALT DELETE,  Bovenkamer,  Tafel van twee, Helderman, Subjectief getekend, Herstellen doe je niet alleen en Vind je het gek!

Daarnaast kan theater met bagage  gecombineerd worden met terugspeeltheater en theater op maat.
We denken graag mee over de juiste toepassingsvorm voor iedere gelegenheid.
Theater met bagage is opgenomen in de methodiekenmap GGZ zonder Stigma. Voor informatie zie Stigmatools in de praktijk.

Tarieven

Neem contact op voor een voorstel op maat.

Voorbeeld Vind je het gek!

Achterkant


Voorbeeld Herstellen doe je niet alleen