Inclusie

Inclusie gaat niet alleen over het vergroten van diversiteit binnen een team maar ook over het creëren van een inclusieve cultuur. Pas dan leidt diversiteit tot meer innovatie, betere kwaliteit en hogere medewerkerstevredenheid. Onze theaterinterventies helpen deze cultuurverandering sneller, gemakkelijker en beter te realiseren.

Psychische diversiteit

Psychische diversiteit is de variatie in hoe mensen denken, waarnemen en voelen, wat zich uit in gedrag. Psychische aandoeningen maken onderdeel uit van deze variatie, net als psychisch gezond zijn.

Voor de Rijksoverheid ontwikkelden wij Nieuwe collega een interactieve voorstelling over hoogopgeleide medewerkers met een psychische aandoening.  De acteurs spelen een aantal realistische casussen en gaan in gesprek in de zaal over hoe het anders kan. De casuïstiek kan per situatie worden aangepast en het concept biedt ruimte voor eigen ervaringen van de deelnemers.  Deze interventie wordt ingezet om het thema onder de aandacht te brengen/bewustwording te realiseren,  om informatie te verstrekken en ervaringen/kennis van de deelnemers te delen. Verder lezen

Andere vormen van diversiteit

Bij de universiteit van Wageningen studeren jongeren uit meer dan 100 landen. In augustus 2019 presenteerden wij een engelstalige, interactieve voorstelling die op een grappige en interactieve manier de studenten bewust maakte van (cultuur)verschillen. Motto: we zijn allemaal anders en dit is helemaal niet erg . Of je nu uit een dorp of de stad komt, uit Nederland of Mexico iedereen werkt en studeert op zijn eigen manier. Er is geen goed of fout, maar begrip voor de ander is wel nodig.

WOMEN Inc.

Voor het werkgevers-event ‘Inclusief werkgeverschap' van WOMEN Inc. verzorgden wij een theaterinterventie over de impact van vrouwspecifieke levensfasen waarbij spelenderwijs resultaten uit een onderzoek werden gedeeld. Klik hier om een verslag van deze sessie te lezen.

LHBTQ+

Diversiteit gaat ook over verschillende vormen van seksualiteit. Voor de provincie Flevoland maakten wij een toepasselijke voorstelling voor Regenbooglunch in het kader van Coming out week.

Diversiteit op school

Drukker dan druk? Soms onzeker? Niet zo lekker in je vel? Gewoon gemiddeld? Een explosie in je hoofd? Snel somber of erg verlegen? Het mag er allemaal zijn. Niemand zou zich moeten hoeven verbergen achter een masker door schaamte of onzekerheid. In 2020 maakten we een serie van 3 gratis videolessen met werkbladen voor Samen Sterk zonder Stigma. Praten over mentale gezondheid, kwetsbaarheid en hulp zoeken zou van jongs af aan al heel normaal moeten zijn. Kijk ook eens op Samen Sterk zonder Stigma

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram