Zelf aan de slag

Zelf aan de slag

Zelf een voorstelling maken, met de medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en/of cliënten van jouw organisatie. Een voorstelling die helemaal past bij jouw situatie, waarbij alle denkbare theatervormen mogelijk zijn. Van een voorstelling die in één dag gemaakt wordt tot een project van enkele maanden, in overleg is er veel mogelijk.

Hieronder staan drie voorbeelden van de mogelijkheden. Schroom niet om contact met ons op te nemen met jouw eigen ideeën.

Voorstelling in één dag

Het is mogelijk om in één dag een voorstelling neer te zetten, ook met een groot aantal deelnemers. In het ochtenddeel van het programma worden in verschillende workshops delen van de voorstelling gemaakt. In het middagprogramma komen deze delen samen in één voorstelling.

De algehele leiding en regie van de dag is in handen van één van onze professionele theatermakers. In samenwerking met acteurs, muzikanten, om ook een lied op maat in de voorstelling te verwerken, en één van onze cartoonisten die de dag in haar tekeningen vastlegt, ontstaat gedurende de dag een eigen voorstelling.

De voorbereiding gaat in goed overleg, zodat de voorstelling geheel in het teken staat van jouw organisatie en thema.

Op deze manier hebben we bijvoorbeeld bij OPTIMUS het feest rond het tienjarig bestaan van deze onderwijsinstelling vorm gegeven.


Themavoorstelling voor een breed publiek

Ook jouw eigen project over langere tijd is mogelijk. Jouw medewerkers gaan aan de slag met teksten leren en repetitie-bijeenkomsten, om zo na een aantal weken of maanden een gedegen voorstelling neer te zetten. Doordat er veel tijd in gestoken wordt, is de voorstelling ook geschikt voor een breder publiek. De verhalen van de deelnemers kunnen een uitgangspunt zijn voor de scènes, al dan niet gecombineerd met een overkoepelend thema.

Onder leiding van een artistiek team, bestaande uit professionele theatermakers, acteurs, zangers en muzikanten gaan de medewerkers en/of cliënten aan de slag met hun ervaringen en het thema. Ook hier is een goede voorbereiding in nauw contact met jou de basis om een passende voorstelling neer te zetten.


Recensies & reacties

“Wij kijken terug op een mooie OPTIMUS-dag waarin met veel plezier en energie is gewerkt in de workshops en in de voorstelling. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen!”
OPTIMUS Primair onderwijs

“Groot compliment voor dit geweldige theaterproject! Lang zullen ze leven is een persoonlijke en liefdevolle voorstelling die me heeft ontroerd, vermaakt en geraakt tot in mijn tenen. Na afloop speelden we als toeschouwers een spel met vragen over onderwerpen die er toe doen. Ik voerde een openhartig en vooral inspirerend gesprek met enkele hoogbejaarde dames. Nu, 5 dagen na de voorstelling, houdt me dat nog steeds bezig. Dank je wel lieve Theatergroep Bint voor de mooie voorstelling en voor een gesprek dat ik alleen maar kon meemaken dankzij de voorstelling die eraan vooraf ging.”

Op donderdag 19 november heeft het project Lang zal ze leven de Yarden Afscheidsprijs 2015 gewonnen! De vakjury koos voor ons project. “Het toont betrokkenheid, is origineel, professioneel en gedurfd en heeft een groot maatschappelijk belang. Het is persoonlijk, hartverwarmend en creatief”, aldus de jury. De Kracht van Beleving is trots op de makers van Bint!
Bekijk hier het complete juryrapport.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram