Trainingsacteur

Trainingsacteur zorg

Trainingsacteurs kunnen worden ingezet om cursisten of deelnemers te laten ervaren wat hun gedrag oproept bij de ander. Dit kan door middel van een rollenspel, simulatie of bij regietheater.

In ons bestand hebben wij veel trainingsacteurs met ervaring in de ouderenzorg, jeugdhulp, verloskunde, politie, gezondheidszorg en geestelijke gezondheidszorg, zowel vanuit de rol van zorggever als zorgnemer. Dit maakt de acteurs zeer betrokken en hoogst capabel om realistische ervaringsmomenten te creëren. Dit zijn de momenten waarbij het denken, voelen, handelen en beleven samenvallen.

Onze trainingsacteurs kunnen eveneens worden ingezet voor theatrale samenvattingen van programmaonderdelen.

Neem telefonisch contact op of stuur een bericht voor een voorstel op maat voor jouw bijeenkomst.

Recensies & Reacties

"Het was een erg leuke dag en zeker mede door Paulien en Bartelijn.  Hun onderdeel viel enorm goed in de smaak bij ons maar ook zeker bij de verpleegkundigen. Jammer dat we maar zo weinig tijd voor ze konden inplannen. Had van ons nog veel langer mogen duren. Wellicht dat we in de toekomst nogmaals gebruik van jullie willen maken, en dan weten we jullie zeker te vinden. De dames waren erg professioneel en brachten de situaties op een hele humoristische maar ook pakkende manier. Wisten op de juiste manier de groepen aan het denken te zetten. Echt heel veel complimenten. We gaan jullie zeker promoten binnen de organisatie."- Elisabeth TweeSteden ziekenhuis

Voorbeeld van een recente opdracht
Een bijeenkomst over de nieuwe rol van toezichthouders in zorgorganisatie voor de NVTZ. Hierbij werden twee acteurs ingezet die als toezichthouder ‘oude stijl’ en ‘nieuwe stijl’ tegenover elkaar kwamen te staan. De acteurs slaagden er in om de verschillen te verhelderen en brachten een open discussie tussen de deelnemers op gang.

Opdracht voor Meander Medisch Centrum Amersfoort
“Voor de oncologiebijscholing voor verpleegkundigen zocht ik o.a. naar een praktische werkvorm om de communicatie met – en bejegening van een patiënt te oefenen. Via Kracht van Beleving kwam ik in contact met trainingsactrice Saskia Wegman. Saskia presenteerde zich als een enthousiaste, meedenkende en vriendelijke vrouw die zich wilde verdiepen in de situatie van een oncologische zorgvrager. Ter voorbereiding van de bijscholing woonde zij vergaderingen bij, nam ze literatuur mee naar huis en deed ze voorstellen voor te spelen scenes.

Zij heeft twee avonden mede verzorgd voor de verpleegkundigen waarbij ze per avond een keer de rol van patiënt en een keer de rol van verpleegkundige speelde. Zij is Levende Oefenstof zoals zij het zelf noemt: omdat zij speelt is het een niet bedreigende leervorm waarbij de onderlinge interactie met verpleegkundigen erg groot is. Ook stond Saskia open voor het oefenen van moeilijke situaties die verpleegkundigen in hun werk tegen komen: bijvoorbeeld hoe te reageren op een erg boze patiënt? De bijdrage van Saskia werd zeer hoog gewaardeerd in de evaluaties van beide scholingen (gemiddeld een 8,5) en de verpleegkundigen gaven na afloop aan dat zij in de bijscholing het meeste geleerd hadden van dit praktijkgedeelte.”
Dorien van Odijk, mammacareverpleegkundige, Meander Medisch Centrum in Amersfoort

 

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram