Door de persoonlijke aanpak van onze professionele zangers en muzikanten weten ze de juiste, gevoelige snaar te raken met een lied op maat of theatraal gedicht.

Het lied op maat of theatraal gedicht is zeer geschikt als aanvulling op een congres of evenement. Ook als afsluiting van diverse bijeenkomsten misstaat deze vorm van theater zeer zeker niet.

Hieronder een aantal voorbeelden..

“Dank je wel”

Geschreven door Nynka Delcour voor Emergis, Dag van de Verpleging 2015.

De vraag was: kan je een theatrale inleiding maken ter aankondiging voor de prijs van Krachtpatser van het jaar, een nieuwe jaarlijkse prijs  voor verpleegkundigen die bij Emergis in het leven is geroepen. Dit omdat verpleegkundigen zichzelf meer op waarde mogen schatten en hun eigen kracht meer mogen gebruiken en mogen waarderen.

“Ik heb belangrijke post, met belangrijke woorden, van belangrijke mensen voor wie jullie heel belangrijk zijn of zijn geweest.” Met deze woorden, subtiel begeleid door Rob Stoop op piano, maakt Nynka haar entree in de zaal vol spv-ers, verpleegkundigen, agogen en andere mensen werkzaam voor Emergis. In haar hand een stapel kaartjes. Op elk kaartje staat een bedankzin die zij met warme stem voorleest voor steeds iemand anders in het publiek. Daarna overhandigt ze het kaartje. Samen vormen de zinnen een gedicht. De laatste vier zinnen vormen de afsluiting van het gedicht en leest ze voor iedereen. Na het laatste woord is de ontroering bijna tastbaar voelbaar. Naadloos nam de voorzitster van het bestuur het hierna over en kondigde de Prijs van Krachtpatster van het jaar aan.

Het gedicht

Dank je wel voor alle stille wijze woorden
Dank je wel dat je er was, dat je me hoorde
Dank je wel dat je naast me hebt gezeten, naast me hebt gestaan
Dank je wel voor alles wat je zonder vragen voor me hebt gedaan.

Dank je wel voor je geduld en voor je wachten
Dank je wel voor je steun in de te duistere nachten
Dank je wel dat je me hielp met het breken van de dag
Dank je wel voor je warmte, je bemoedigende lach

Dank je wel dat jij het wel wist toen ik het niet meer wist
Dank je wel voor de veiligheid die ik zo heb gemist
Dank je wel dat jij in mij altijd de mens hebt herkent
Dank je wel dat je er was. Dank je wel dat je er bent

Dank je wel dat je trots bent op wat je doet
Dank je wel dat je beseft dat jij er echt toe doet
Dank je wel dat jij weet dat jij het leed verzacht
Dank je wel voor je kennis, voor je kunde en je kracht


“Hou me los”

Nynka Delcour schreef het lied ‘Hou me los’ in opdracht van Fonds psychische gezondheid. Het was het campagnelied van de landelijke dag in 2013. Muziek: Rob Stoop