In de hoofdrol reacties

Raar is zo gek nog niet
Symposium over Omgang met mensen met psychiatrische problematiek in de palliatieve fase met In de hoofdrol en Standup cartooning.
"Wil jou en je mensen ook ‘the day after’ nogmaals bedanken voor wat jullie gisterenavond gebracht hebben. Paulien die bij binnenkomst een zekere lichtheid en rust meebracht. Precies wat we nodig hadden!  De pianiste die zo vanuit de auto achter de piano kroop en voor een schitterend intermezzo zorgde. De tekenares (Suus v/d Akker)  was zeker van meerwaarde. Een geslaagd experiment. Wat kan die vrouw luisteren, de essentie pakken en het dan ook nog verbeelden. Met de verschillende manieren vanuit beelden wisten ook de andere twee meiden mensen te raken.
Ik hoorde in de wandelgangen over het gedicht Nivea, Kees, de ontlading van de leerkracht,…Jullie zijn een mooie groep mensen. Jullie weten op eigen wijze te raken, waardoor nieuwe inzichten door kunnen breken." - Jacinta
*
"wij zijn erg te spreken over het symposium en blij met de keuze van het theater en dit gezelschap. Het was een mooie avond, alles paste en vulde elkaar goed aan. Tijdens het theater werd er ook veel gelachen en de sfeer was heel ontspannen." - Monika S.

2

Interactief theater in combinatie met live tekenen was een belangrijk onderdeel van het programma. De symposiumdeelnemers waarderen dit onderdeel met een 8,8 gemiddeld! (n=107)

 

"Moeilijk uit te leggen hoe de gevoelens van ons zijn ten opzichte van de gast. Het is niet zwart/wit. Goed uitgebeeld, getekend en gespeeld (muzikaal)"
"Heel bijzonder, raak! Ben visueel ingesteld, dus dit spreekt zeer aan, als vorm.Super! Ook Suus"

Familie in de Hoofdrol
De drie acteurs waren niet bang voor de emotie, integendeel, die zochten ze juist op en ze speelden ermee. Dat is wat wij van hen kunnen leren. Ik vond het een mooie en zinvolle voorstelling, uitstekend en respectvol gedaan door de acteurs.
verder lezen
Kassandra Goddijn, Labyrint~in Perspectief over Familie Van Dag

 

Mondriaan / MHFA
Voor een recente opdracht voor Mondriaan / MHFA (mental health first aid) hebben we bijvoorbeeld twee casussen uit de cursus uitgewerkt en een lied op maat gemaakt. Eerst werd de ene casus gespeeld en besproken, toen werden soortgelijke ervaringen van de zaal verwerkt tot terugspeeltheater. De expert van MHFA bleef daarbij steeds op het podium en gaf ook input. Ongeveer halverwege de beschikbare tijd werd de 2e casus uitgespeeld en werd dit proces herhaald.

Op deze manier had de opdrachtgever meer grip op de inhoud van de voorstelling terwijl de ruimte voor inbreng door het publiek gewaarborgd was

Tekst van het lied

Als je ziet dat je nichtje nu al dagen nauwelijks eet
als je merkt dat een kennis jullie afspraken vergeet
als je collega niet haar huis meer uitkomt, want ze is zo bang
als de gordijnen van de buren dicht zijn, nu al weken lang

trek je aan de bel
wanneer is het moment
laat zien dat je er bent
Voor iemand in de knel
Breek door die muur
van onbegrip en pijn
je kunt de eerste stap zijn
een aftrap naar herstel

De dunne lijn tussen de ingreep en het laten
De drempel tussen zwijgen en praten

Een luisterend oor
Je stem die stelt gerust
Naar wie verwijs je door
Welke woorden kunnen troosten
Als de zin is uitgeblust

Als die achterneef  zo lang al in zichzelf is gekeerd
Als je moeder zonder alcohol niet goed meer functioneert
Als een vriendin je meedeelt dat ze niet meer slaapt de laatste tijd
Als de buurvrouw zich verwaarloost, gewoon uit eenzaamheid

trek je aan de bel
wanneer is het moment
laat zien dat je er bent
Voor iemand in de knel
Breek door die muur
van onbegrip en pijn
je kunt de eerste stap zijn
een aftrap naar herstel

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram